avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinarea la divort este obligatorie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinarea la divort este obligatorie?

Bua ziua!
intrebarea mea este legata de intampinarea in caz de divort. Sotul meu a intentat divort, motivand ca nu mai suporta certurile din familie si spunand ca a incercat sa salveze casnicia, dar nu se mai putea. De fapt, este vinovat de adulter, eu afland acest lucru, dar nu am intentat divort, incercand sa ii mai da o sansa. Existau discutii normale, legate de ceea ce s-a intamplat, el nefiind dispus sa poarte un dialog matur si transformandu-le in cearta. In cele din urma a inceract sa faca sa para ca eu sunt vinovata. Ce se intampla, daca eu nu depun o intampinare cu 5 zile inainte de data la care sunt citata? A zis ca daca , totusi, ne intelegem, ar merge sa retraga cererea de divort. Nu stiu ce sa fac. Noi locuim in continuare impreuna, vorbim, iesim impreuna, renovam casa impreuna, se comporta normal si ma gandesc sa nu fie penibil sa merg sa povestesc totul unui avocat si pe urma sa ne impacam si sa retraga cererea. Nici nu sunt de acord ca eu sa cad cea vinovata, deoarece am facut tot posibilul sa mearga aceasta casnicie, incercand chiar sa ii mai acord o sansa. Dar nu stiu ce se intampla, daca nu depun o intampinare, in care sa precizez situatia reala? E posbil, dpdv legal, ca el sa retraga cererea de divort?
Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 23 Septembrie 2011
Roxi1 a scris:

Buna ziua!
Revin cu inca o intrebare.
Intampinarea trebuie depusa inainte cu cel putin 5 zile inainte de termenul stabilit. Ceea ce vreau eu sa intre este daca e vorba despre zile calendaristice sau zile lucratoare? Daca termenul este 27.09, care e ultima zi de depunere a intampinarii?
Va multumesc!

Ultima zi de depunere a intampinarii este 21.09 ...

Roxi1 a scris:

Buna ziua!
Revin cu inca o intrebare.
Intampinarea trebuie depusa inainte cu cel putin 5 zile inainte de termenul stabilit. Ceea ce vreau eu sa intre este daca e vorba despre zile calendaristice sau zile lucratoare? Daca termenul este 27.09, care e ultima zi de depunere a intampinarii?
Va multumesc!

Eu as zice sa cereti un termen pentru lipsa de aparare.
Adica ca vreti sa va angajati avocat.
Puteti preciza ca nu sunteti de acord cu divortul.

Asa veti vedea si daca isi retrage sau nu actiunea de divort.
Isi poate retrage divortul daca vrea.
De acord si cu sustinerea dlui. avocat. Pe de alta parte, daca doriti totusi sa depuneti intampinare, o puteti face si la primul termen in fata judecatorului. Oricum, in ambele situatii pt care optati se va da un alt termen pentru luarea la cunostinta de catre cealalta parte. Termenul de 5 zile inainte de data procesului este acordat tocmai pentru presupunerea ca aceasta intampinare va fi comunicata partii pentru luarea la cunostinta, insa in realitate nu se intampla asa, si ajunge sa-i fie comunicata tot la primul termen de catre judecator.
Doamna, incercati sa va informati torusi la un avocat; odata ce ati putut impartasi problema pe un forum public, nu vad de ce nu ati putea-o impartasi in particular.
Din ceea ce ne spuneti suna mai mult a cerere reconventionala ce vreti dv. sa depuneti, nu intampinare. Adica sa solicitati divortul din culpa sotului sau, mai decent, comuna.
Puteti solicita si impreuna o hotarare fara motivare.
Apoi, in cursul procesului, oricand, puteti sa va impacati, deci nu e pierduta orice sansa de impacare.
In conformitate cu prevederile Codului de procedura civila, trebuie sa depuna intampinare la cererea de chemare in judecata. Pe langa acesta poate formula si cerere reconventionala... Pana la acest termen insa nu stim daca sunt copii minori in intretinere.... si daca domnul doreste sa divorteze... lasati-l doamna, caci o viata impreuna numai de conventie si de dragul aparentei, numai viata de familie nu se cheama....Scuze pentru remarca.

Alte discuții în legătură

Intampinare mig2005 mig2005 Sotul meu a depus cererea de divort prin accordul partilor, cerere pe care eu nu am semnat-o din cauza ca nu am fost de accord cu unele puncte ce apareau in ... (vezi toată discuția)
Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare summergiulia summergiulia am fost citata ca parata in procesul de divort.Pe citatie scrie ca am obligatia de a depune intampinare,cu 5 zile inainte de termnul syabilit.Prinsa cu ... (vezi toată discuția)