avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Grad de handicap

Am rugamintea sa-mi comunicati cine hotaraste incadrarea ca grad de handicap dupa intocmirea dosarului medical si unde incepe intocmirea acestui dosar?La medicul specialist la cabinetul de medicina a muncii? Nu stiu de unde sa incep.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 10:46, 19 Septembrie 2011
Cererea tip insotita de:
- copie BI/CI,
- scrisoarea medicala tip, completata de medicul de familie,
- actele medicale care dovedesc diagnosticul de la medicul/medicii specialisti,
- acte medicale care atesta debutul bolii/bolilor,
- dupa caz: adeverinta de la taxe si impozite ca nu realizati venituri sau adeverinta de la locul de munca sau decizia de pensionare/invaliditate sau talon de pensie,
Se depun la Primaria unde aveti domiciliul sau daca sunteti din Bucuresti, la Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului (DGASPC) din sectorul unde aveti domiciliul.
Cererea tip si scrisoarea medicala le luati de la Primarie sau DGASPC.
Dupa depunerea lor, dosarul va merge la Serviciul de evaluare complexa a persoanelor cu handicap din cadrul DGASPC judetean/sector.
Vi se va face o ancheta sociala si veti fi chemat la evaluare la serviciul mai sus mentionat.
Este posibil ca la evaluare sa va mai ceara si alte documente.
Dupa evaluare, dosarul va merge la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap care, pe baza raportului de evaluare complexa intocmit de Serviciu si a actelor medicale din dosar, va hotara incadrarea, sau neincadrarea in grad de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap Anton25 Anton25 In urma cu 8 ani am avut un accident la un utilaj de tamplarie,in urma accidentului am ramas fara mare parte din trei degete la mana stanga.Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap - pensionar bastti bastti Buna ziua Sotia mea este pensionata de boala gradul II pentru diagnosticul : metaplazie mieloida cu mielofibroza , linfom not Hotkin (tratat cu 8 sedinte de ... (vezi toată discuția)
Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 1 n_roxxanne n_roxxanne Stie cineva cum sa procedez pentru ca fiica mea de 18 ani care sufera de diabet zaharat tip1 insulinodependent sa obtina pensie de boala/ajutor ... (vezi toată discuția)