avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Se doreste a se face masa succesorala,existand un titlu de proprietate in care sunt mentionati toti frati,dintre care doar unul singur este proprietar adica cu acordul celorlalti frati.Pe langa acest titlu de proprietate mai exista si un certificat de mostenitor in care frati care au ramas in viata ii cedeaza partea lor de mostenitor.
Mostenirea se va dezbate doar dupa frati sau si dupa nepoti fratilor?

Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:23, 19 Septembrie 2011
Are posesiunea acelui imobil cu acordul fratilor dar nefiind legal proprietar...
Ok, deci inteleg ca defunctii sunt parintii si ca aveti un titlu de proprietate (probabil pe legea funciara) pe un imobil care este pe numele tuturor si un certificat de mostenitor in care o parte dintre succesibili au renuntat la drepturile lor asupra mostenirii.

Intelegand ca certificatul de mostenitor este facut dupa decesul ambilor parinti, nu inteleg ce vreti sa dezbateti.

In principiu la dezbaterea mostenirii parintilor participa fii parintilor si in cazul in care o parte din fii sunt decedati, participa descendenti ai lor pe linie directa.

Participa la mostenirea fratilor sotii supravietuitori si descendentii lor. In cazul in care fratii decedati nu au descendenti atunci participa la succesiunea lor si fratii care primesc 1/2 din mostenirea fratelui defunct.

Acum voi veni cu o alta problema....tatal meu a decedat si cand era in viata a facut un imprumut la o banca,la scurt timp a facut si o refinantare in care nu mai beneficiaza de asigurarea de viata.
Ma va afecta faptul ca voi deveni proprietar al acelui imobil si legal cu acordul tuturor partilor .
Daca veti fi singurul mostenitor, adica toti ceilalti succesibili renunta la mostenire inseamna ca veti mosteni atat activul (imobilul) cat si pasivul (adica datoriile). In functie de cum ati acceptat mostenirea veti acoperi datoria in limita patrimoniului mostenirii sau cu toate bunurile dvs.

Cum ati acceptat mostenirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa ... fetita fetita Buna ziua, Am o mostenire (casa+teren) pt care nu s-a facut taxa de succesiune de mai bine de 30 de ani. Cum se poate vinde aceasta casa stiind ca am fost ... (vezi toată discuția)