avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Sancþiuni traducatori - exista reglementãri noi?
Discuție deschisă în Traduceri

Sancþiuni traducatori - exista reglementãri noi?

In legatura cu traducerile autorizate, as vrea sa ii intreb pe cei din domeniu daca au cunostinta de existenta unei legi mai recente cu privire la sanctionarea traducatorilor, sau orice alte aspecte legate de aceasta profesie (am cunostinta doar de legea 178/1997, regulamentul si legea 36/1995, ordinele 233/1997 si 772/2009). Multumesc. N. Loredana
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:23, 21 Septembrie 2011
Despre ce sanctiuni este vorba? Daca aveti un caz concret, il putem analiza impreuna
In afara de legile mentionate exista obligaia de a respecta regimul fiscal si contabil aplicabil pentru PFA (profesii liberale/venituri din activitati independente) si respectarea standardului european SR EN 15038:2006 - „Servicii de traducere. Conditii cerute pentru prestarea serviciului” - care a fost adoptat in Romania in luna noiembrie 2006, devenind standard romanesc. Acesta reglementeaza in mare parte bunele practici în mediul profesional al traducatorilor.
[ link extern ] /
[ link extern ]
O discutie despre standardul mentionat gasiti si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Multumesc pentru raspuns,
Este posibil sa fac o traducere legalizata intr-un alt domeniu, spre exemplu tehnic, in masura in care posed autorizatie eliberata de Ministerul Justitiei si Ministerul Culturii si Cultelor in domeniile juridic si economic?
Multumesc
Cu placere:)
Da, puteti traduce materiale din alte domenii, in masura in care stapaniti bine temenii specifici.
Spor la tradus!
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa ca traducator voicudamian voicudamian Buna dimineata, Am dat in 2011 examen de traducator la stiinte economice la Ministerul Culturii (germana si engleza) si ulterior in 2012 m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Legea traducătorilor și interpreților judiciari - pro reglementarea totală a acestei profesii reglementate Ovidiu Martin Jurj Ovidiu Martin Jurj De ani de zile, ONGul nostru, U.N.T.A.R., luptă pentru reglementarea totală a profesiei de traducător și interpret autorizat în toate aspectele ei, ... (vezi toată discuția)
Autorizaþia de traducãtor ºi obligaþia de a profesa TARATACRRISS TARATACRRISS FIICA MEA TOCMAI A OBTINUT AUTORIZATIA DE TRADUCATOE DE LA MJ SI NU DORESTE SA PROFESEZE INCA.ESTE OBLIGATA SA-SI DESCHITA PFA IN 60 DE ZILE SAU ACEASTA ... (vezi toată discuția)