avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune loc de veci intre bunica si unica fiica in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune loc de veci intre bunica si unica fiica in viata

Bunica mea a avut un loc de veci (in care este ingropata din anul 1984-decesul a fost inregistrat in localitatea in care este locul de veci) in alta localitate decat cea in care eu si mama mealocuim. Ea a avut trei fiice , din care doar mama mea mai este in viata. Mama ar dori sa poata fi ingropata atunci cand va deceda in acest loc de veci. Cum si ce acte sunt necesare pentru a trece locul de veci de pe numele bunicii pe cel al mamei mele? Avem actul de proprietate al locului de veci(duplicatul eliberat de catre administratia cimitirului respectiv)+o adeverinta eliberata de administratia cimitirului care confirma ca bunica este proprietara acelui loc de veci din anul 1976 eliberata pt dezbaterea mostenirii, certificatul de deces la bunicii, certificatul de nastere si de deces la uneia dintre surori . Actele celeilate surori decedate si ea in anul 2005 sunt la copii ei stabiliti in alta tara si pe care nu cred ca putem sa-i contactam.Bunica mea nu a mai avut alte bunuri in proprietate si de aceea nu a fost cazul de dezbatut mostenirea. Ne-am lovit de aceasta problema cand am dorit sa o inmormantam pe sora mamei in acest loc si ni s-a spus ca nu se poate ca tb dezbatuta mostenirea. Atunci am rezolvat-o cu sora ei inmormantand-o in alt loc de veci, insa acum dorim sa o rezolvam cu acet loc de veci pt ca mama are o varsta inaintata (80ani) .O colega de la servici mi-a sugerat sa ne folosim de art 700din codul civil ??? (Poate ma ajutati sa-mi spuneti ce semnifica). Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:11, 21 Septembrie 2011
art 700 se refera la acceptarea sucesiunii
ceea ce trebuie sa faceti este sa dezbateti succesiunea si pe baza certificatului de mostenitor - in care se va specifica bunurile ce compun masa succesorala sa va inscrieti dreptul asupra aceluio loc de veci
Cu cine tb sa dezbata mostenirea ? Bunica mea nu a mai avut alte bunuri deci singurul bun ramas e acest loc de veci. Cum mama e singura in viata nu are dreptul la acel loc de veci ? Sau macar cum putem sa-l utilizam cand va fi nevoie ? Sa inteleg ca si copii surorilor decedate au drepturi acolo ? Acestia si-au impartit deja intre ei bunurile ramase de la mamele lor , au dezbatut succesiunea insa nu au prins si acest loc de veci. Ce se poate face totusi pt ca eu cred ca imi va fi imposibil sa-i adun pe toti la un notar pt un loc de veci.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
pxx, utilizator
Sa va dea procura de reprezentare la dezbatere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Groapa de veci Valentina43 Valentina43 Buna seara. De curand mama a decedat. Desi mama mea in viata fiind nu a stiut nimic.despre locul de veci al familiei ,decat ca el exista .. La inmormantare ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga cineva sa dezbat succesiunea? aurniky aurniky Buna ziua. Ma puteti ajuta? Tatal meu a decedat acum 12 ani. Nu am dezbatut succesiunea deoarece nu am considerat necesar, intre mine, sora mea si mama fiind o ... (vezi toată discuția)