avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cheltuielilor de intretinere pentru tevi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cheltuielilor de intretinere pentru tevi

Locuiesc la etajul 3 al unui bloc de 4 etaje si am centrala termica. Locatarii de deasupra mea (et 4) au si ei centrala termica. Tevile retelei de termoficare care imi strabat apartamentul pana la etajul 4 sunt in permanenta reci deoarece prin ele nu exista o circulatie de agent termic, totusi eu platesc o suma considerabila in lunile de iarna pentru aceste tevi reci.
Ce trebuie sa fac pt. a rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 16:07, 22 Septembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar trebui sa platiti pentru tevile care strabat apartamentul dumneavoastra. O solutie ar fi sa le izolati termic. In schimb trebuie sa platiti agentul termic care incalzeste spatiile comune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma intereseaza subiectul si va pun intrebarea"avocatmamell" DE CE nu ar trebui sa plateasca pentru tevi, ce temei legal si, daca se poate , redat articolul din lege.
Va multumesc
Stimate domn
Care este articolul din lege pentru care trebuie sa plateasca energia termica care trece prin tevile din apartament? Din cate stiu eu nu exista.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista!!! Ord.343/2010,art.10-reglementari Norma tehnica-ANSCR
Mi se pare absurd sa izolez niste tevi reci !!
Desigur , pentru incalzirea spatiilor comune trebuie platit
Din Normă – tehnică privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii dinimobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru
încălzire şi apă caldă de consum

articolul 16, aliniatul 4, cred ca tevile mele trebuie asimilate cu tevi de aerisire si in consecinta nu trebuie platit pt. ele !!

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)
Debransare caldura insomniak74 insomniak74 Sunt debransat de la caldura centralizata de mai multi ani si am surse proprii de incalzire. NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT CU ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)