avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua,
Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si parti egale,dupa cum se mentioneaza in testament.
In baza Legii 18/91,asupra respectivului teren,s-a emis un Titlu de Proprietate pe numele mamei mele si al surorii respective.
Mama a decedat in 1991. S-a dezbatut succesiunea si s-a emis Certificat de mostenitor. Mostenitorii sunt: tatal meu si cei 5 copii.
Tatal meu traieste.
Acum,vrem sa vindem terenul respectiv. Nu are cadastru/intabulare.
Este posibila o vanzare in baza titlului de proprietate si a certificatului de mostenitor ?
Se poate vinde doar o parte din teren,cu acordul tuturor mostenitorilor ?
Sau,este mai usor sa vindem tot terenul deodata ?
Care ar fi procedura in cazul de fata,ce ar fi mai usor de realizat ?
Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 22:02, 20 Septembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gabriella1065 a scris:

Este drept ca 2 notari au refuzat sa intocmeasca acest contract dar am gasit un notar in Iasi care ne-a facut actele de vanzare cumparare pentru teren fara a ne cere sa facem cadastru . Imi pare rau ca sunt acum la servici si nu va pot cita din contract dar stiu ca s-a facut vanzarea ca si cota parte in baza Titlului de proprietate ( care era pe numele mamei si al fratilor ei ) si in baza certificatului de mostenitor .
Nu este act de mana si nici antecontract : scrie clar pe el "Act de vanzare -cumparare "

Nu am facut nici iesirea din indiviziune , pur si simplu eu si fratii mei am cazut de acord sa vindem , am vadut si in fata notarului respectiv am primit banii pentru acel teren !
Dupa cum am spus nu am facut nici iesirea din indiviziune . Trebuie doar sa fiti de acord toti cei care vindeti , sa ajungeti toti la semnat actele la notar . O sa fie putin de cautat notarul care va face acest lucru ( si pe mine m-au refuzat intai 2 notari spunand ca nu se poate ) si mai trebuie sa fie de acord persoana care cumpara , pentru ca este clar ca va trebui sa se ocupe la un moment dat de aceste acte . Binenteles ca am lasat si la pret in vederea cheltuielilor care le va avea de facut !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si eu am vandut fara iesire din indiviziune, avand cadastrul facut pe numele vanzatorilor, in calitate de mostenitori ai lui X
indiferent cine ce v-ar spune, eu am facut-o, fara sa aleg un notar anume si fara intrebari.
Am inteles. Este clar ca se poate,din moment ce dvs. ati reusit in aceleasi conditii.
Va multumesc.
fara cadastru nu se poate! Vezi Legea 7/1996.

Facand cadastru puteti vinde toti de comun acord fara partaj si sa va luati parte din pret conform cotelor de mostenire. E varianta cea mai simpla.

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui imobil aflat in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as dori sa stiu procedura in acest caz. Mai exact, se poate vinde un imobil aflat in proprietatea indiviza a 2 mostenitori? Nu mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare intre mostenitori fara cadastru facut atitirisca atitirisca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri. Situatia este urmatoarea: Tatal meu avea 3 frati(un frate si doua surori). La mortea ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)