avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluarea muncii dupa concediu de ingrijirea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluarea muncii dupa concediu de ingrijirea copilului pina la 2 ani

In data de 06.10.2011 copilul implineste virsta de 2 ani,am sunat la vechiul loc de munca pentru a ma interesa de reluarea activitatii si am primit ca raspuns ca colega care a fost angajata cind eu am intrat in concediu de maternitate are contract de munca pe perioada nedeterminata , ce drepturi am eu si ce trebuie sa fac ?
Astept raspuns cit mai urgent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 20 Septembrie 2011
Faceti cerere de reluare a activitatii.Firma este obligata sa va pastreze cel putin 6 luni pe acelasi post.Nu aveau voie sa angajeze pe cineva pe postul dvs.si sa incheie CIM pe perioada nedeterminata.
plangere la ITM. trebuiau sa o angajeze pe perioada determinata. pe dvs. trebuie sa va reprimeasca
Pot sa angajeze pe cineva in locul tau pe perioada cat esti in concediu de maternitate dar nu ne intereseaza acest lucru si ce alte greseli face angajatorul. Cert este ca sunt obligati sa te primeasca inapoi pe postul tau indiferent ce hotarasc cu persoana care te-a inlocuit. E problema lor daca i-a facut contract pe perioada nedeterminata. O pot muta pe alt post. Pe tine nu au voie sa nu te primeasca inapoi pe postul ce l-ai avut. Vezi care e situatia si rezolva pe cale amiabila fara plangeri la ITM. Sunt sigura ca daca le explici situatia delicat vor vrea sa te pastreze si dupa cele 6 luni de care vb. colega. Succes! " Vorba dulce multe aduce"
simonaoprica a scris:

Faceti cerere de reluare a activitatii.Firma este obligata sa va pastreze cel putin 6 luni pe acelasi post......


Unde este prevazuta acesta obligatia, avand in vedere ca userul a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005?

@ danailies
art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede ca: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

In cazul in care angajatorul refuza sa va primeasca la munca aveti posibilitatea de a-l actiona in instanta in cazul in care nu va decide sa va concedieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Restructurare dupa ccc desi sunt insarcinata Andreea_Hulea Andreea_Hulea Buna ziua! Dupa ce am intrat in ccc pentru 2 ani cu primul copil, sefa mea a angajat pe perioada determinata pe altcineva pe postul meu. Intre timp eu am ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la lucru dupa concediul de maternitate Edith Tamas Edith Tamas Buna ziua. Ma numesc Edith T. si sunt din Cluj-Napoca. Sunt angajata la o firma de distributie din Floresti jud. Cluj. Momentan sunt in concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)