avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA contestatie raport de inspectie fiscala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

contestatie raport de inspectie fiscala

buna ziua
functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei inspectii fiscale a reiesit ca am de achitat 300000 lei reprezentand 170000 lei tva colectat in perioada 2007 - 2008 cand n-am fost inregistrat ca platitor de tva, diferenta reprezinta dobanzi si penalitati.
organul fiscal a solicitat plata tva-ului colectat, se poate solicita deducerea tva-ului?
de asemenea penalitatile si dobanzile au fost calculate la tva-ul colectat, acestea se vor recalcula in urma deducerii tva-ului?

Multumesc anticipat pt lamuriri
Cel mai recent răspuns: ancatod , utilizator 07:59, 22 Septembrie 2011
Sigur aceasta nu este diferenta stabilita si calculata intre TVA colectat si TVA deductibil?
nu, in raportul de constatare apare ca tva colectat control, iar la tva deductibil si tva deductibil control nu este trecut nimic. din calculele mele, tva-ul de plata trebuia sa reprezinte aproximativ 12000 lei.
Este corect raportul de inspectie fiscala.
Se calculeaza tva la baza impozabila, la cifra de afaceri realizata pe perioada de la data depasirii plafonului pana la inregistrarea prin optiune ca platitor de tva.
Suma e de plata.
Singura noutate in speta asta e ca, poti factura acest tva acelor persoane carora le-ai prestat aceste servicii in perioada aceasta cand ai realizat aceasta cifra de afaceri, practic aceasta noutate a statului ii da posibilitatea unui tert sa-si deduca acest tva stabilit suplimentar si sa nu mai fie dubla impunere.
Se face storno la facturi si emiti facturi noi cu tva.

functionez ca si pfa, comert cu amanuntul, imi este dificil sa stornez ceva, mai ales ca toti clientii mei sunt persoane fizice. nu se poate face un decont ulterior a taxei deductibile, astfel sa am doar tva-ul de plata?
Trebuie sa intelegi ca pe perioada cat nu ai fost inregistrata ca platitoare de tva nu ai posibilitatea sa deduci tva.

Alte discuții în legătură

Depasirea plafonului de tva ContSters232561 ContSters232561 buna ziua!am o intreprindere individula infiintata in iulie 2011 care: - a depasit plafonul de Tva in luna septembrie -trebuia sa solicite inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Tva tudor razvan tudor razvan am o societate care in oct 2011 a depasit plafonul de tva(35000euro).am aflat azi acest lucru.maine merg sa depun cerere.Ce ma intereseaza urgent;chiar daca ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii xerxes xerxes buna ziua, in anul 2008, normele de aplicare ale art. 152 cod fiscal prevedeau: În sensul art. 152 alin. (6) din Codul fiscal, în cazul în care ... (vezi toată discuția)