avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA contestatie raport de inspectie fiscala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

contestatie raport de inspectie fiscala

buna ziua
functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei inspectii fiscale a reiesit ca am de achitat 300000 lei reprezentand 170000 lei tva colectat in perioada 2007 - 2008 cand n-am fost inregistrat ca platitor de tva, diferenta reprezinta dobanzi si penalitati.
organul fiscal a solicitat plata tva-ului colectat, se poate solicita deducerea tva-ului?
de asemenea penalitatile si dobanzile au fost calculate la tva-ul colectat, acestea se vor recalcula in urma deducerii tva-ului?

Multumesc anticipat pt lamuriri
Cel mai recent răspuns: ancatod , utilizator 07:59, 22 Septembrie 2011
Daca inspectia fiscala ar fi identificat neinregistrarea dvs. in scopuri TVA anterior modificarii Legii 571/2003 atunci ar fi trebuit sa va stabileasca diferenta intre colectat si deductibil.

@maccount - respect punctul dvs. de vedere insa dupa cunostintele mele juridice si fiscale, inspectorii ar fi trebuit sa aplice legea in forma aplicabila in anul fiscal in care s-au incalcat prevederile, respectiv 2007 si 2008, avand in vedere faptul ca exista implicatii fiscale majore.
nu stiu daca rif a fost gresit , dar inspectorii fiscali au invocat in raport urmatorul art :

Neinregistrarea ca platitor de tva in aceste conditii stabilite de codul fiscal atrage calcularea tva de plata pentru perioada octombrie 2007- decembrie 2008 si conform codului fiscal si a normelor metodologice de aplicare art 152, alin 6 pct 62 lit b: b) in cazul in care nerespectarea prevederilor legale este identificata dupa inregistrarea persoanei impozabile in scopuri de tva conform art 153 din Codul Fiscal ,organele fiscale competente vor solicita plata taxei pe care persoana impozabila ar fi datorat-o daca ar fi fost inregistrata normal in scopuri de taxa cf art 153 di n codul fiscal, pe perioada cuprinsa intre data la care persoana respectiva ar fi fost inregistrata in scopuri de tva daca ar fi solicitat in termenul prevazut de lege inregistrarea si data la care a fost inregistrata."
acest paragraf apare in Rif. Cu toate astea ei m-au pus sa platesc TVA COLECTAT, nu cel datorat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasirea plafonului de tva ContSters232561 ContSters232561 buna ziua!am o intreprindere individula infiintata in iulie 2011 care: - a depasit plafonul de Tva in luna septembrie -trebuia sa solicite inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Tva tudor razvan tudor razvan am o societate care in oct 2011 a depasit plafonul de tva(35000euro).am aflat azi acest lucru.maine merg sa depun cerere.Ce ma intereseaza urgent;chiar daca ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii xerxes xerxes buna ziua, in anul 2008, normele de aplicare ale art. 152 cod fiscal prevedeau: În sensul art. 152 alin. (6) din Codul fiscal, în cazul în care ... (vezi toată discuția)