avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

am renuntat impreuna cu sotia la uzufructul viager asupra unui imobil prin notariat.este valabil daca nu este inaintat catre cartea funciara in vederea radierii?
Cel mai recent răspuns: marcellutz , utilizator 18:35, 14 Noiembrie 2011
multumesc.
as avea o alta situatie. cum este in sens invers? noi sa cedam dreptul asupra bunului, in favoarea fiului? aici, banuiesc taxe notariale mai mari si intabulare.
ar trebuie sa faceti transferul nudei proprietati. (vanzare). Da, taxele ar fi mai mari. Sau puteti sa lasati asa cum este, daca este singurul fiu, va deveni mostenitor, intrunind calitatea de proprietar pe deplin atunci cand dvs nu veti mai fi.
multumesc pt raspunsuri. va doresc, sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la uzufruct viager elmona elmona Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza, ce acte trebuie si eventual ce taxe trebuie platite in cazul renuntarii la uzufruct viager. Mai exact: eu, in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - renuntare BenjaminK BenjaminK Buna ziua! Este posibil ca proprietarul unui apartament pe care doresc sa il achizitionez, sa renunte la uzufructul viager si in alta modalitate decat prin ... (vezi toată discuția)