avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am o problema majora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am o problema majora

am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa renunte la dreptul viager pt ca fiul meu sa intre in drepturi totale...iar eu nu renunt pana nu renunta ea.
ajutati-ma sa rezolv cumva situatia,sa-mi dea dreptul viager.o pot da in judecata?pot face ceva ca sa rezolv situatia?ce motiv trebuie sa am ca sa plece...sa o dau in judecata?daca nu e trecuta in cartea funciara...pot vinde casa?
multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:49, 24 Noiembrie 2009
buna ziua!
daca imibilul nu este cadastrat si inatbulat, nu il puteti vinde!
mai intai cadastru, intabulare si abia dupa ati putea instraina.
cu privire la dr de uzufruct viager nu o puteti pe fosta sotie obliga sa renunte la el!
fara carte funciara nu se vinde nici un imobil
In primul rand, chiar daca nu exista carte funciara (nu are cadastru si intabulare) pentru imobil , se poate face o promisiune de vanzare sau un antecontract de vanzare-cumparare la notariat in vederea instrainarii imobilului! Intre timp se face si cadastrul si intabularea si se poate vinde ulterior! Deci nu acesta este impedimentul care va impiedica pe dvs sa vindeti, ci renuntarea fostei dvs sotii la uzufructul viager asupra imobilului!
Vestea cea rea este ca nu puteti s-o fortati pe sotie sa renunte la acest drept! Singura varianta este s-o convingeti pe cale amiabila si sa o despagubiti cumva, fiindca altfel este evident ca nu va renunta la uzufructul viager!
B-)
cred ca va referiti ca nu este trecuta nici o mentiune.
sunt convinsa ca puteti vinde imobilul, daca dvs sunteti trecut ca singur proprietar in actul de proprietate.
Mai bine spuneti-ne cum s-a facut acel drept viager in acte... Cum era casa a mamei, cum spuneti ca acea casa a mamei e a dv. ca nici nu mai inteleg a cui e... cine a facut uzufruct pe locuinta si pentru cine... cum se vrea a se da imobilul copilului dv. etc.

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - renuntare BenjaminK BenjaminK Buna ziua! Este posibil ca proprietarul unui apartament pe care doresc sa il achizitionez, sa renunte la uzufructul viager si in alta modalitate decat prin ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa vand un apartament asupra caruia mama detine uzulfruct viager? LiaDDD LiaDDD Daca ma poate ajuta cineva va rog,spuneti-mi ce sanse am sa vand un ap.a carui valoare este aprox.110000 euro si asupra caruia mama detine uzulfruct viager?Am ... (vezi toată discuția)