avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua,
Va rog, un temei legal pentru a nu deconta concediile medicale. Lucrez la o societate si salariatii depun concediile medicale cu mult dupa data de 5 ale lunii. Legal ar fi trebuit sa anunte societatea in 24 de ore ca sunt in medical, dar nu o fac.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionelmic , utilizator 12:09, 27 Septembrie 2011
Conform art. 88 din Ordinul 60/32 din 2006 sunteti indreptatit sa refuzti plata concediilor medicale pentru neprezentarea concediului medical in termenul legal.

ART. 88
În înţelesul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, constituie refuzuri justificate la plata indemnizaţiilor următoarele situaţii:
a) nu se face dovada calităţii de asigurat pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate;
b) neîndeplinirea stagiului complet de cotizare, cu excepţiile prevăzute de lege;
c) necompletarea tuturor rubricilor din certificatul de concediu medical de către medicul care a eliberat/vizat respectivul certificat;
d) neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege;
e) acordarea retroactivă a certificatelor de concediu medical în afara situaţiilor prevăzute de lege;
f) certificate de concediu medical ce depăşesc duratele maxime prevăzute de prezentele norme;
g) amânarea plăţii ca urmare a sesizării comisiilor care efectuează controlul, de către angajatorul care constată eliberări nejustificate de certificate de concedii medicale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical takytaky1 takytaky1 Buna ziua.ar avea motiv să nu plătească medicalul un patron,daca este vb despre medical luat de la urgenta cinci zile(pacientul aj la urgenta de mai multe ... (vezi toată discuția)
Aprobarea concediului medical mihaialexalex mihaialexalex sunt cadru militar si as dori sa stiu dak ,comandantul unitatii are dreptul sa anuleze un certificat medical(concediu medical) (vezi toată discuția)
Certificat concediu medical refuzat de serviciul contabilitate ladymat66 ladymat66 Are dreptul serviciul de contabilitate sa refuze preluarea unui concediu medical pe motiv ca va fi refuzat de casa de asigurari , pentru ca nu este corect ... (vezi toată discuția)