avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa moartea mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa moartea mamei

Suneti-mi va rog ,
a murit mama mea si acum tatal meu vrea sa facem succesiunea(mai am un frate) si sa ne desplateasca sa renuntam la partea noastra.Credeti ca este bine sau sa ramanem fiecare cu partea noastra .Intreb deoarece daca vrea sa vanda casa in cazul in care este singur proprietar(daca noi renuntam la partea mamei) o poate face?
Cel mai recent răspuns: glo , utilizator 09:12, 28 Septembrie 2011
nu este bine sa renuntati la partea dumneavoastra si nici nu va poate obliga sa faceti asta.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
dianami, utilizator
Daca dumneavoastra renuntati si renunta si fratele, tatal poate vinde atat casa cat si orice alt bun mobil ori imobil rezultat dupa dezbaterea succesiunii. In alta oridine de ideei mare grija sa nu existe si alte bunuri de care inca nu stiti, spre exemplu cereri de revendicare, terenuri, depozite bancare. etc.
Multumesc de raspuns
Dar de ex. din partea tatalui, noi copiii nu avem nici un drept ?El poate totusi sa-si vanda partea lui?
daca la data decesului tatalui, dvs si fratele sunteti unicii copii iar acesta nu s-a recasatorit, da, veti fi unicii mostenitori ai acestuia. Asta inseamna ca veti mosteni tot ce ramane dupa tatal dvs ... adica nimic daca el instraineaza toate bunurile in timpul vietii.
Si daca se recasatoreste noi nu mai avem nimic?:(

Alte discuții în legătură

Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumparrare fare dezbatre succesiune costystef costystef Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : in anul 1998 bunicii materni au vandut cu contract vanzare-cumparare 1000 mp teren intravilan si o constructie ... (vezi toată discuția)
Succesiune zaris zaris Buna seara! As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune. In anul 2010 a decedat mama si mai am un frate. Fratele doreste sa renunte la cota lui in ... (vezi toată discuția)