avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratie luna/trim 112
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratie luna/trim 112

Cei care au CA sub 100 mii euro dar peste 3 salariati nu depun acea declaratie de optiune, corect?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:24, 22 Septembrie 2011

"1 3 Numărul mediu de salariați se calculează ca medie aritmetică a numărului de salariați din declarațiile prevăzute la alin. (1) depuse pentru fiecare lună din anul anterior.
1 4 Pentru persoanele și entitățile prevăzute la alin. 1 1, venitul total se stabilește pe baza informațiilor din situațiile financiare ale anului anterior"

"(1) Persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 2963 lit. e), la care îşi desfăşoară activitatea sau se află în concediu medical persoanele prevăzute la art. 2963 lit. a) şi b) şi entităţiile prevăzute la art. 2963 lit. f) şi g) sunt obligate să depună lunar, până la data de 25 inclusiv, a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţiile, declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate."

Numarul mediu nu este cel din bilant, ci cel din "declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate", adica D112. Cum in 2010 nu exista aceasta declaratie, consider ca trebuie facuta medie aritmetica cu numarul de salariati din decl lunare depunse la cas, sanatate si somaj.

Stiu ca si la finante interpretarea este ca se ia numarul de salariati din bilant, dar este complet eronat (acolo sumele nu se putea trece decit sume rotunde).

Cum norme nu sint, desi media aritmetica este posibil sa fie cu zecimale (in Ordin 30 nu se specifica ca suma trebuie rotunjita) trebuie sa le acceptam parerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 lunara ionela11 ionela11 Buna ziua, Cand se depune declaratia 112 lunara pentru microintreprinderi? Am citit ca persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile ... (vezi toată discuția)
Trecere de la trimestrial la lunar (d112) alexa_axy alexa_axy Buna ziua, In momentul in care m-am infiintat (ianuarie 2014) si am avut primul salariat am ales sa depun declaratii trimestriale (declaraţia privind ... (vezi toată discuția)
termen-limita 25 septembrie pentru optiunea de depunere lunara a declaratiei 112  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Modelul declaratiei 112 a fost reglementat si aprobat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. ANAF a stabilit astfel cum va fi continutul formularului ... (vezi toată discuția)