Am finalizat sc.postliceala la zi si mi-am depus dosarul pentru somaj si acum sunt insarcinata in 5 saptamani. La somaj sunt pe lista oamenilor in cautare de loc de munca ( asistent medical) pt 60 de zile si mi s-a spus ca in noiembrie se va pune dosarul in plata . Voi primi indemnizatie de crestere a copilului . Cum sa procedez??!?
Dupa absolvirea scolii am fost persoana in cautarea unui loc de munca 60 de zile dupa lege, dar de unde obtin o hartie care sa ateste acest fapt? Sau e de la sine inteles ca fiind in somaj am trecut si prin cele 60 de zile de persoana inregistrata la fortele de munca in cautarea unui loc de munca ?!
Sunt in ceata va rog sa ma luminati!
1. - Daca sunteti in somaj din 31.10.2011 veti primi indemnizatie de somaj pe ultima zi din octombrie.
- Vedeti ca pe carnetul de somer scrie si data expirarii perioadei de plata a indemnizatiei de somaj.
2. - Din OUG 158/2005: Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcinã se acordã pe o perioadã de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lãuzie pe o perioadã de 63 de zile dupã naştere.
(2) Concediile pentru sarcinã şi lãuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimã obligatorie a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.
...
- Pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie) va adresati medicului de familie sau medicului curant ginecolog (certificatul medical va fi vizat si de medicul de familie) cu care stabiliti de comun acord cum sa luati aceste 126 de zile.
3. Agentia de Somaj o sa va dea o adeverinta din care va reiesi ca ati fost inregistrata la somaj in cele 60 de zile.