avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conexiune dosare Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conexiune dosare Legea 10/2001

buna dimineata Care ar fi solutia instantei,in cazul conexiuni a doua dosare,unul avand ca actiune in constatarea nulitati absolute contractelor V/C a imobilelor instrainate,iar celalant dosar o actiune de contestatie a dispozitiei emisa de primar in baza Lnr.10/2001.Ambele cauze se judeca pe fond, la acelasi nivel de jurisdictie si avand acelasi partii,avand acelasi calitati in spete ,va multumesc si va solicit opinii pertinente.
Cel mai recent răspuns: officemvp , utilizator 06:28, 23 Septembrie 2011
Daca se refera la acelasi obiect al actiunilor nulitatea stinge orice drept, daca e constatata!
depinde de intelegerea si interpretarea presedintilor de instanta ,pe care le sesizati printr-o cerere de conexare -dosarele avand aceiasi speta pe fond , obtinand anularea se inchide actiunea procesuala , ANULAND al doilea dosar.
Primul dosar este din 2002 ,cel cu actiunea in constatare nulitati absolute a contractelor de V/C in baza legii 112/95 a ajuns pe fond la Tribunal,dupa declinare,iar cel de-al doilea dosar cel cu actiunea in contestare la dispozitia primarului este din anul acesta .Amandoua spete au acelasi fundament juridic-Legea 10/2001 ,ca lege speciala ce deroga de la dreptul subiestiv pzitiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexiune dosare officemvp officemvp Buna ziua ! V-as solicita cu o intrebare .Daca doua dosare aflate pe rol la acelasi nivel de jurisdictie (Ex.pe fond la judecatorie) cu cel putin trei partii ... (vezi toată discuția)
Drept civil - vanzare teren de doua ori ileana7 ileana7 Am cumparat un teren extravilat cu antecontract de mana in 2001, cand am platit pretul integral si am primit posesia terenului.Am depus o copie a ... (vezi toată discuția)
Anulare dispozitia primarului Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua! Ma aflu in fata unei spete destul de interesante. In anul 2005, primarul a emis o dispozitie de reconstituire a dreptului de proprietate in ... (vezi toată discuția)