avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ,copil minor,cand unul din soti se opune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ,copil minor,cand unul din soti se opune

sotia doreste divortul, iar eu nu. avem 2 copii minori. Sotia a introdus actiune de divort, cu toate ca intreaga familie ( socrii, frate, cumnata) nu au gasit justificata actiunea de divort. As dorii sa stiu daca eu ma opun divortului ( fiind convins ca nu am nici o culpa, nu mi-am neglijat sotia, copii, nici una din responsabilitatile de sot si parinte) divortul poate fi admis.
Parerea noastra ( a familiei) este ca sotia mea sufera o depresie datorita faptului ca a sta acasa 4 ani ( concediu de crestere a copiilor), ea fiind o persoana f activa.
Cred ca hotararea sotiei este luata pe fondul unui stres acumulat, si nu pe o motivatie realista.
Cel mai recent răspuns: nvlad , utilizator 13:55, 23 Septembrie 2011
Chiar daca dvs. va opuneti defacerii casatoriei, actiunea reclamantei va fi admisa in conditiile in care aceasta va proba existenta unor motive temeinice pentru desfacerea casatoriei.
Nu increcati sa va convingeti sotia sa renunte la judecata actiunii de divort , ci incercati sa o convingeti sa solicite impreuna cu dvs. suspendarea cauzei de divort, posibilitatea fiind in acest fel, obtinerea unui ragaz, a unui timp necesar, in care sa verificati daca aceasta casatoriei mai poate continua sau nu.
Daca ulterior ( pana la implinirea unui termen de un an de la data suspendarii) se va ajunge la aceeasi situatie, cauza poate fi repusa pe rol pa baza unei simple cereri si a unei taxe de 1/ 2 din 39.00 , judecata urmand a fi continuata din momentul procedural ramas.
Apreciez astfel ca varianta suspendarii cauzei este echitabila dar si utila ambelor parti in astfel de situatii.

Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul gabygaby202000 gabygaby202000 Buna ziua ! As dori sa intreb pe cineva, urmatoarea problema : Sunt casatorit, si am doi copii minori. In cazul in care sotia intenteaza actiune in instanta de ... (vezi toată discuția)
Amanare sau nepronuntare divort escape2009 escape2009 Buna ziua ! Sotia mea a intentat divort, cu prima prezentare maine. Ea in cerere a trecut ca sunt si eu de acord dar nu este asa . Imi iubesc sotia si o ... (vezi toată discuția)
Se poate acorda divortul cand eu nu pot fi prezent la proces? tmihai2010 tmihai2010 eu nu sant in tara,ier sotia a intentat divort.avem 2 copii si drept sa va spun nu e un motiv anume ptr divort.nici nu prea sant de acord cu asta.fiecare avem ... (vezi toată discuția)