avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apel telefonic repetat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apel telefonic repetat

Va rog sa-mi spuneti daca apelurile telefonice repetate insistent, dupa un refuz clar al apelatului de purta convorbiri cu apelantul, reprezinta contraventie sau infractiune;
-daca apelantul poate fi restrictionat legal(aparatul stiu ca poate filtra numerele, dar apelul apare oricum)
-daca acest comportament poate fi folosit in instanta ca dovada a tulburarilor de comportament
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
ContSters218056, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters220529 , utilizator 23:25, 22 Septembrie 2011
De preferat ar fi sa formulati plangere la politie pentru hartuire si la cererea acesteia firma va oferi informatii despre persoana respectiva sau eventual firma de telefonie la care este abonat va face demersuri.Nu este de neglijat nici propunerea cu modificarea in setari pentru respingerea apelului
@ciprian
Nu va suparati, la ce articol din CPen faceti referire? Este hartuirea prevazuta in actualul cod?? Multumesc.

Singura dv. rezolvare a problemei este sa restrictionati apelurile , se va plictisi sigur. Desigur desfasuratorul apelurilor primite poate fi cerut companiei si sa constituie proba in instanta , dar ce obiect are cererea ce se dezbate in instanta??
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
br_nicku, utilizator
Va urma.
Este vorba despre incredintare minor si probabil, relatii cu minorul.
Potrivit articolul 208, Noul Cod Penal( care speram cu totii sa intre in vigoare conform promisiunilor) alineatul 2, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut , îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la trei luni de închisoare sau cu amendă, în cazul în care fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Deci daca acesta intra in vigoare conform celor spuse la 1 octombrie, iar @Martonze depune plangerea peste 8 zile, s-a rezolvat pe deplin si din punct de vedere juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire telefonica gukkkk gukkkk Cam ce cerinte trebuie sa aiba o cauza ca sa fie considerate hartuire, daca o persoana te suna cu nr. ascuns. Cam cate zile rand. Cam cate apeluri/sms-uri ... (vezi toată discuția)
Harțuirea la locul de munca Cristaldo Cristaldo Ce conditii trebuie intrunite ca sa existe hartuire morala la locul de munca? (vezi toată discuția)
Mesaje obscene si amenintatoare pe telefon pmihai_sb pmihai_sb buna ziua.de 2 luni primesc mesaje obscene si de amenintare pe telefonul mobil .cunosc expeditorul si as dori sa stiu ce as putea face impotriva acestei ... (vezi toată discuția)