avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu chiriasii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu chiriasii

am un spatiu dat spre inchiriere si am probleme cu chiriasul deoarece nu mi-a platit chiria la data stabilita in contract si nu imi raspunde la telefon deloc. Toate astea se intampla la doar 2 luni de cand am incheiat contractul si probleme cu el am avut de la inceput. Intrebarea mea este: daca in contract exista clauza de reziliere pt neplata la data stabilita de comun acord atunci inseamna ca din moment ce el nu a platit, contractul e ca si terminat? carei agentii trebuie sa ma adresez ca sa il pot da afara legal, politie, garda finaciara?
Cel mai recent răspuns: mariusika_1 , utilizator 14:23, 13 Octombrie 2012
Din pacate, la nici una dintre acestea.

In acest caz se procedeaza la rezilierea in instanta a contractului plus pretentii - chiriile neplatite, folosul nerealizat, eventuale daune, plus evacuare.
ideea mea era, si de aia am si pus clauza aceea in contract, ca daca el nu plateste eu pot rezilia contractul la directia de finante acolo unde l-am inregistrat si implicit el ar sta acolo ilegal si ar fi obligat de lege sa plece. acum si clauzele astea din contract au o utilitate cam ambigua din moment ce eu chiar si cu clauza aceea trebuie sa apelez la instantele judecatoresti ceea ce cred ca puteam sa fac si fara aceea clauza.
Rezilierea se constata de catre instanta, iar ca urmare a rezilierii se evacueaza. Nu cred ca ar mai exista o alta cale.

Cu stima.
Inteleg. Multumesc pt respuns!
Eu am un model de contract de inchiriere beton, pentru viitor, daca doriti, vi-l pot pune la dispozitie.
Daca chiriasul semneaza contractul, in formatul acesta, poti sa spargi incuietoarea si sa-l evacuezi, perfect legal.
Va stau la dispozitie, daca doriti, vi-l pot scana si trimite prin email.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
ContSters218056, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Am un contract de inchiriere neinregistrat la anaf, propietarul ... Smokefl0w Smokefl0w Am un contract de inchiriere neinregistrat la ANAF, propietarul insista sa eliberez garsoniera desi mai am 9 luni de contract. Eu o sa plec zilele astea ca nu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)