avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Insulta, calomnie pe youtube
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Insulta, calomnie pe youtube

Ce pot face in cazul in care un utilizator youtube necunoscut care injura se cearta, provoaca si ameninta o gramada de utilizatori pe youtube, ajunge pana la urma tot el sa ma ameninte ca ma da in judecata pentru calomnie cand aleg sa-i raspund cu aceasi moneda... Asta in contextul in care sustine ca mi-a descoperit IP (nu stiu cum, nu cred ca e legal) si pe baza lui ma da in judecata, parca nimeni nu se intreaba de unde are el IP meu.
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 21:55, 22 Septembrie 2011
IPul nu este o data secreta.Si dv. puteti afla Ipul altor utilizatori relativ simplu. Este ca o amprenta, (aviz celor care cred ca internetul este in totala anonimitate, din contra ).
Daca este un utilizator agresiv raportati-l administratorului siteului care va transa problema conform conditiilor de utilizare la care ati aderat cind v-ati facut cont pe acel site.
Treaba cu datul in judecata este putin probabila (din ambele parti, nu aveti probe nici dv. si nici el, administratorii youtube nu emit copii certificate ale convorbirilor).
Nu puteti pur si simplu sa-i dati IGNORE??B-)
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
br_nicku, utilizator
In termenii si conditiile youtube se stipuleaza ca ei nu fac publice IP, mai mult, cand faci cont pe youtube iti ascund IP tau sub un alt IP dat de ei, si cu ala lucreaza, nu poate sa-m afle IP decat daca e hacker!
Amenintarile cu datul in judecata nu sunt infractiuni in sensul codului penal.
IP-ul acela se poate afla usor, ce-i drept este ilegal, insa eu nu as crede ca il stie, este doar o intimidare.
Pe baza unui IP nimeni nu va poate da in judecata pentru simplul fapt ca si in ipoteza in care ar ajunge sa probeze identitatea din spatele IP-ului tot nu este o proba de necontestat.
Eu v-as sugera sa nu ii raspundeti nici la insulte si nici la asa zisele amenintari, eventualele probleme le puteti rezolva cu adminii site-ului, cerandu-le sa indeparteze postarile care contin calomnii sau injurii la adresa dvs.
"IP (Internet Protocol) este un protocol care asigură un serviciu de transmitere a datelor, fără conexiune permanentă. Acesta identifică fiecare interfaţă logică a echipamentelor conectate printr-un număr numit „adresă IP". Versiunea de standard folosită în majoritatea cazurilor este IPv4. În IPv4, standardul curent pentru comunicarea în Internet, adresa IP este reprezentată pe 32 de biţi (de ex. 192.168.0.1). Alocarea adreselor IP nu este arbitrară; ea se face de către organizaţii însărcinate cu distribuirea de spaţii de adrese."

Prin urmare numai compania prestatoare de servicii de internet aloca IPuri nu si un site. Nu este o data secreta , va repet.
Depinde ce prestator aveti dv. unele sunt statice altele se schimba la orice conectare, totusi se poate stabili cu precizie la o anumita data si la o anumita ora cine l-a avut atribuit.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
br_nicku, utilizator

Prin urmare numai compania prestatoare de servicii de internet aloca IPuri nu si un site. Nu este o data secreta , va repet.
Depinde ce prestator aveti dv. unele sunt statice altele se schimba la orice conectare, totusi se poate stabili cu precizie la o anumita data si la o anumita ora cine l-a avut atribuit.


Stiu asta, ma refeream strict la capacitatea unui banal user youtube de a descoperii IP altui user youtube doar pe baza unor comentarii pe care oricum le-am sters de frica... :D

Alte discuții în legătură

Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)
Ip meu folosit de altcineva  A ionel A ionel va rog sa-mi raspudeti si mie la urmatoarea problema: Am fost chemat la scoala unde invata copii mei intrucat sa constatat ca de pe calculatorul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Poate fi identificat expeditorul unor mesaje electronice? camycalin camycalin Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la e-mail meu! o persoana a folosit calculatorul meu si-a facut cont de e-mail si a trimis unor persoane mai ... (vezi toată discuția)