avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in instanta, nu s a prezentat si acum cred ca are mandat de aducere? poate sa si schimbe pozitia-sa nu se mai prezinte ca martor sau sa si schimbe declaratia? pers are 18 ani, inainte de a depune marturie avea 17 ani, se poate sa raspunda penal pt marturie mincinoasa, fals in declaratie?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 13:54, 21 Decembrie 2011
I se va reduce din pedeapsa.
problema e urmatoare :
martorul in declaratia de la politie a zis k barbatul se afla in portbagaj intins(acesta fiind adevarul) , apoi la tribunal a zis k barbatul se afla cu fundul pe portbagaj (acesta fiind minciuna)...........
am citit art 260 si scrie k daca pers isi retrage declaratia mincinoasa nu i se va aplica pedeapsa.........
pana la urma cum sta treaba? va multumesc pentru raspuns...
Da, dar daca si-o retrage inainte de de arestarea inculpatului sau inainte de a se pronunta o hotarare, atunci nu se pedepseste. Daca insa aceste consecinte s-au produs, pedeapsa urmeaza a fi redusa doar.
Vorbim de marturie mincinoasa. Cum se poate dovedi "marturia mincinoasa"?? Oricine poate sa vina ca martor intr-un anume dosar, dar sa minta cu inversunare si cu o credibilitate iesita din comun, si pe baza acestor marturii mincinoase cel acuzat poarte avea de suferit. O marturie mincinoasa cum se poate dovedi? Reamintesc, oricine poate sa declare ce vrea in ziua de azi iar procurorii sa creada,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa justis justis in cazul in care la proces vreau sa imi skimb unele detalii din declaratia data pana atunci pot intra la marturie mincinoasa? multumesc #-o (vezi toată discuția)
Se poate schimba declaratia in instanta? alecs7766 alecs7766 fratele meu este condamnat pentru 3 ani si 6 luni pentru trafic de droguri.in timpul urmaririi lui penale a dat niste declaratii la politie cu privire la alte ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa floridragan floridragan o persoana poate fi acuzata de marturie mincinoasa daca a facut declaratii in calitate de martor , in doua dosare civile , declaratii ce au continuturi ... (vezi toată discuția)