avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cui apartine trotuarul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cui apartine trotuarul?

Stau la bloc,intr-o zona unde sint si case particulare,intr-o seara am avut musafiri care au parcat pe trotuar in fata unei case particulare fara sa blocheze intrarea,pe o strada cu un singur sens foarte strimta unde majoritatea masinilor stau pe trotuar.Noaptea pe la 1 cind musafirii au vrut sa plece a iesit proprietarul casei pe strada in pijama si a facut un scandal monstruos ca ce in fata casei lui sa nu mai parcheze nimeni si sa nu ne mai prinda ca distruge masina etc.E o situatie nespus de jenanta,nu avem unde sa ne parcam masinile..nu sintem vinovati,de cite ori ajung acasa disperata caut unde sa-mi las masinuta pentru ca s-a mai intimplat si cu alti proprietari de casa particulara ca pur si simplu m-au gonit cu toate ca nu au ACCES AUTO.Nici nu mai stiu cum sa reactionez,sa-mi cer scuze sau pot sa zic ca cotizind la acest Stat am si eu dreptul sa folosesc strada bine inteles fara sa blochez accesul celuilalt??!Multumesc
Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 19:18, 8 Septembrie 2008
trotuarele apartin autoritatii locale si, inafara de situatia prezentata de dvs. in sensul blocarii iesirii proprietarului unui imobil, nimeni nu poate pretinde ca este stapan pe toata portiunea care ingradeste proprietatea sa.
Insa, pana la sesizarea autoritatilor locale, prezentarea acestora la fata locului, amendare, etc. bine e sa ajungeti la o intelegere cu vecinul si sa incerce fiecare sa il tolereze ceva mai mult pe celalalt. Problema lipsei locurilor de parcare nu se rezolva batandu-te cu vecinul.
Strada si trotuarul sunt bunuri publice, nicidecum proprietatea a detinatorilor de case prin fata carora trec.
Totusi nu cred ca trotuarul este un loc adecvat pentru parcarea masinilor, deoarece destinatia lui este alta: sa circule si oamenii fara masini pe el;) La drepturile lor va ganditi? Dreptul de a nu fi nevoit sa cobori de pe trotuar ca acolo sta parcata ditamai masina sau masinuta, dreptul de a nu fi nevoit sa te strecori printre masini si sa le lustruiesti cu propria garderoba s.a.m.d.:O
Deranjul nu-l produceti doar celor care locuiesc acolo, ci si trecatorilor per pedes.
Din pacate numarul masinilor nu este corelat cu numarul locurilor de parcare cam pe nicaieri in tara asta. Civilizat ar fi ca fiecare cumparator de masina sa poata demonstra ca are unde sa o "cazeze", ca detine un garaj sau ca plateste la primarie o taxa pentru locul de parcare. Dvs platiti asa ceva? banuiesc ca nu.
Cotizand sau necotizand la stat aveti dreptul sa folositi strada pentru circulat, nu pentru parcat. De ce nu va interesati la Primarie, poate mai puteti concesiona un loc de parcare pe undeva in jurul blocului. Nu toti platesc pentru ele, deci merita sa incercati sa preluati unul.
se poate parca "regulamentar" pe trotuar doar in conditia in care intre masina D-voastra si casa exista cel putin 1 m de trotuar liber pentru a permite circulatia pietonilor...in rest achiesez de cele scrise de Diana Persa
Multumesc mult tuturor,si eu gindesc la fel in legatura cu pietonii,dar momentan in Cluj poti sa innebunesti in anumite zone si toti isi tin masinile pe trotuar unde nu e alta situatie.Intrebarea mea fost doar daca proprietarul casei are dreptul sa te goneasca spunind ca si trotuarul e proprietatea lui.Nu obisnuiesc sa ma cert doar ma intrebam si eu ce drepturi am sau nu am..:sorry:
NU
nu are dereptul este domeniu public si apartine Primariei/Consiliului local asa cum au raspuns colegii mei mai sus

Alte discuții în legătură

Parcare legala criss_p criss_p Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata casei in cazul unei strazi pe care parcarile nu sunt delimitate marya86 marya86 Buna ziua, As avea o intrebare legata de parcarea in fata casei mele. Locuim pe o strada ingusta, pe partea pe care locuim noi exista trotuar, dar casele nu ... (vezi toată discuția)