avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare in fata casei in cazul unei strazi pe care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare in fata casei in cazul unei strazi pe care parcarile nu sunt delimitate

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de parcarea in fata casei mele. Locuim pe o strada ingusta, pe partea pe care locuim noi exista trotuar, dar casele nu au cale de acces cu masina, pe partea opusa nu exista decat o fasie foarte ingusta de trotuar, insa majoritatea caselor au garaje. Cu exceptia uneia, cea de vis-a-vis de casa noastra. Pe aceasta strada locuiesc familii care au cel putin 2 masini, pana acum ne-am respectat reciproc, fara sa fie nevoie de discutii am parcat cu totii una dintre masini "sub geamul nostru", iar cealalta fiecare unde putea, de regula pe strazile vecine unde exista spatiu. De o luna de zile s-au mutat noi locatari in casa de peste drum si insista sa parcheze mereu ori sub geamul nostru ori chiar in fata portii. Mentionez ca avem front stradal si nu gard si parcand pe trotuarul din fata casei mele sunt chiar sub ferestrele noastre. Am incercat sa rezolvam problema amiabil, insa fara folos. As dori sa stiu daca ar fi legal ca eu sa montez vreun sistem de blocare pe marginea trotuarului din fata casei mele in asa fel incat sa nu se mai poata parca acolo, sau care ar fi drepturile mele in acest caz.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:16, 12 Aprilie 2016
marya86 a scris:


As dori sa stiu daca ar fi legal ca eu sa montez vreun sistem de blocare pe marginea trotuarului din fata casei mele in asa fel incat sa nu se mai poata parca acolo,


Avand in vedere ca este vorba despre drum public,numai autoritatea publica locala are dreptul sa realizeze marcaje sau sa instaleze indicatoare
Dv aveti dreptul sa solicitati oficial politiei rutiere sa analizeze situatia la fata locului si sa dispuna masuri in consecinta

Cred ca exista prin lege obligativitatea de a nu bloca complet trotuarul pietonilor. Daca o fac puteti cere sisteme de blocare a parcarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, omul vrea sa blocheze locul ca sa nu mai poata parca altii si sa aiba unde sa lase masina cand vine. Aceste sisteme sunt interzise pe domeniul public (cel putin in Bucuresti), chiar si in cazul parcarilor individualizate si inchiriate de la ADP.
Daca parcheaza in fata portilor (de acces auto) puteti chema politia.
Puteti face de asemenea cerere la primaria locala pentru atribuirea unui loc de parcare sub ferestre, daca spatiul permite individualizarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum public Utilizator1337 Utilizator1337 Buna ziua. Pe strada mea, cel putin 2 locuitori de vis-a-vis, care stau la casa, au pus de curand pe strada cadre metalice ancorate in asfalt sau legate de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parcarea aaaalexandra aaaalexandra seara. De cele mai multe ori nu gasim loc de parcare decat in spatele blocului din fata. Acesta are gradina doar in fata. In spate exista o cale de acces ca o ... (vezi toată discuția)
Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)