avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit pe cladiri si terenuri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit pe cladiri si terenuri

Subiect: impozit pe cladiri si terenuri
este vorba de o societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar de stat. societatea este obligata sa plateasca impozitul pe cladiri si terenuri pe care le are primite in concesiune. Obiectul de activitate al sc este inchirierea de spatii si terenuri. intrebarea este: poate societatea sa recupereze acest impozit de la chiriasi? se poate face un act aditional la contract in care sa se specifice obligatia chiriasului sa achite impozitul datorat pe cladire/spatiu? sper sa ma lamureasca cineva.Multumesc!

Cel mai recent răspuns: herminaida , utilizator 14:21, 23 Septembrie 2011
Tocmai acest lucru am incercat sa il subliniez in prim postare,si anume faptul ca obligatia de a declara si achita impozitul,conform prevederilor Codului fiscal,revine concesionarului,respectiv societatii care a primit terenul in concesiune,si nu chiriasului.Prin urmare,prevederea din contractul de inchiriere la care faceti referire(cea potrivit careia "chiriasul are obligatia sa declare si sa achite taxele legale pentru cladiri"),fiind contrara prevederilor Codului fiscal, este nula de drept.Pentru a recupera de la chirias contravaloarea impozitului pe cladiri si teren este necesar acel act aditional prin care acesta(chiriasul)sa-si dea acordul sa suporte contravaloarea impozitelor si taxelor locale acitate de societatea concesionara.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator
multumesc pentru lamuriri. Si clauza cum ar trebui sa sune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit constructie inchiriata maria cristiana maria cristiana Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de la o institutie de invatamant de stat, in incinta careia desfasor activitate economica. Societatea noastra trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri persoane juridice Adela Miklos Adela Miklos In cazul in care o persoana juridica inchiriaza un spatiu (cladire) de la o persoana fizica si aduce imbunatatiri cum ar fi :instalatii electrice, centrala ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri si terenuri anee anee este legal sa platesti:dobanzi de antarziere si penalitati de antarziere?nu este acelasi lucru?consilu local te poate obliga sa le achiti?EATE LEGAL? 2-se ... (vezi toată discuția)