avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit constructie inchiriata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit constructie inchiriata

Buna ziua.
Am inchiriat un spatiu de la o institutie de invatamant de stat, in incinta careia desfasor activitate economica. Societatea noastra trebuie sa declare si sa achite impozitul aferent acestui spatiu la directia de taxe si impozite locale sau este in sarcina institutiei de invatamant?
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 12:00, 26 Martie 2010
Depinde de clauzele cuprinse in contractul de inchiriere . Daca exista o clauza in sensul platii impozitului de catre societarea dvs. , platiti , daca nu , nu .
Buna ziua,

Uitati-va in contractul de inchiriere incheiat. Vedeti ce este stipulat acolo. In cazul in care nu este stipulat faptul ca impozitul pe spatiu se plateste de catre chirias atunci sarcina declararii si platii lui cade in sarcina celui care inchiriaza.


Cu stima,
Ionita Florin
Multumesc!
Nu este nevoie sa cititi contractul , codul fiscal este foarte clar :

ART. 249

Reguli generale

(1) Orice persoană care are în proprietate o clădire situată în România datorează anual impozit pentru acea clădire, exceptând cazul în care în prezentul titlu se prevede diferit.
(3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

Este obligatia d-voastra de a declara si achita taxa pe cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri si terenuri herminaida herminaida Subiect: impozit pe cladiri si terenuri este vorba de o societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar de stat. societatea este obligata sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)
Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)