avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri europene nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri europene nerambursabile

Buna ziua!
Am cumparat o casa, la tara, care are 1,5ha de curte. Intentionez sa cultiv legune in solar. Terenul are pomi fructiferi si vita de vie. Pentru a ridica solariile, pot accesa fonduri europene nerambursabile?
Cel mai recent răspuns: tina_gemeni , utilizator 16:37, 24 Septembrie 2011
Poti. Acuma depinde de materiale, capacitatea económica, si strategia in timp, si ce ati facut pana acuma. Daca sunteti inregistrati la Apia si la Primaria cu explotatia care nu depaseste de 6 UDE dar mai mult de 2 Ude (Unitati de dimensiune economica, care sunt explicate la masurile respective) doar poti accesa prin instalarea ca ferma denumita de semisubsistenza, masura 141, pana 1500 de euro pe an, 5 ani de zile, daca asa cum ziceti este tot cu pomi fructifere peste o Ha, deja ati avea mai mult decat 2 UDE. Daca faci cu bani proprio o protejarea, acoperire,cu plastic si cateva stilpe, pentru o suprafata de o Ha si semanati legume praspete, pepeni sau capsuni, de exemplu, poti sa accesez, la anul, prin masura 112, si daca ai pana la 40 de ani, anumite fonduri, pentru ce vei avea 17 Ude-uri, adica ai fi elegibil. Daca protejati la jumatate la fel, tot depasesti cele 6 Ude. Si atunci poti sa faci un proiect si un plan de afaceri, in cadrul masura 112, pentru a face o sera nu prea performanta (sunt scumpe), pentru ce poti sa cer daca ati facut o ha, adica ai 17 Ude, 10.000 de euro (pana 6Ude) plus 2.000x 11(ude de la 6 la 17): 22.000, adica 32.000 de euro, depasind suma maxima sprijinita ce este de 25.000 de euro. Adica poti sa cer 25.000 de euro. Daca faci la jumatate, ai drept doar la 14.000 de euro de fonduri nereembursabile, aplicand acelas principiu.
E greu de explica de un mod complet, am facut doar un rezumat simplu, asa ce mai bine uitati-va la ghiduri pentru cele doi masuri la site-ul oficial, aici: [ link extern ]
Ideea este ca am 61 de ani!? Aceasta casa am cumparat-o impreuna cu fiul meu, care are 38 ani, iar el are Certificat de handicap, are hipoacuzie. Acest certificat il poate ajuta la obtinerea acestor fonduri? Cit priveste "calificare de agricultor" nu avem acte care sa certifice.
E valabil pentru copilul dv.nu pentru dv. Certificatul lui nu este impiedica, nici ajutor din punctul de vedere specific al obtinerea fonduri europene, decat stiu eu. Dar e clar ce aceasta dizabilitate nu afecteaza capacitate de munca agricola. Doar ce pentru a se foloseasca copilul de intrega proprietatea dv trebuie s-o faci un contract de arenda asupra cuota parte dv, adica la suprafata agricola, ca sa adune mai multe Ude. Fiind prea larg, va trimit prin e-mailul privat cum se calculeaza ude-uri. Vorbiti de inainte sa se deschida in primavara masura 141 cu firme de consultanta gratuite, ceea ce corespunde cu raza teritoriala al domiciliu dv., care poti s-o vezi aici: [ link extern ]
Va multumesc. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene bitza23 bitza23 Ce masura as putea accesa pentru obtinerea de fonduri europene daca detin un teren pe care nu am cultivat nimic? (vezi toată discuția)
Despre fonduri europene Sibova Sibova Buna ziua , sunt un tanar comerciant dar cu multe cunostinte in agricultura , de curand sunt interesat de fondurile europene , mentionez ca lucrez cam 2ha de ... (vezi toată discuția)
Infiintare microferma alliens12 alliens12 buna... numele meu este iulian si sunt din botosani..recent am vb cu un prieten si neam hotarat sa incercam sa facem dosar pentru fondusri ... (vezi toată discuția)