avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se poate calcula durata de viata economica a unei ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se poate calcula durata de viata economica a unei cladiri?

Buna ziua! Imi poate da cineva detalii despre cum se calculeaza durata de viata economica a unei cladiri?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:40, 25 Septembrie 2011
Buna ziua

Dupa parerea mea, cea mai buna, sigura si de actualitate este cea care rezida in efectuarea unei expertize tehnice in constructii cu caracter extrajudiciar si va va costa aproximativ 600-800 lei.
Avand expertiza tehnica in constructii nu numai ca va va ajuta enorm la stabilirea acuratetii si realitatii calculatiei dar o veti putea folosi si ca mijloc de proba, desiogur doar in cazul in care situatia de fapt va presupune acest lucru.
Calculatia facuta de catre dvs nu va ajuta la nimic

Vasile BUTUCARU
Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare al mijloacelor fixe il gasiti aici:

[ link extern ]

Durata este diferita in functie de caracteristicile cladirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata de functionare a mijlocului fix second hand OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, daca am achizitionat un mijloc fix la mana a doua care a avut durata de functionare normala de 5 ani si a fost amortizat complet, il inregistrez ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix lumyvale lumyvale Care este codul de clasificare al unui mijloc fix sub forma: - banc de lucru cu sertare inox, - set mobilier bar cu masina de spalat vase, blendar, mixer; ... (vezi toată discuția)
Completare fisa mijlocului fix mayuk27 mayuk27 In fisa mijlocului fix se trec si terenurile? (vezi toată discuția)