avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare fisa mijlocului fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare fisa mijlocului fix

In fisa mijlocului fix se trec si terenurile?
Cel mai recent răspuns: mayuk27 , utilizator 10:02, 29 August 2014
Ordin 3512/2008:


FIªA MIJLOCULUI FIX (Cod 14-2-2)

1. Serveşte ca document pentru evidenţa analitică a mijloacelor fixe.
2. Se întocmeşte într-un exemplar, de compartimentul financiar-contabil, pentru fiecare mijloc fix sau pentru mai multe mijloace fixe de acelaşi fel şi de aceeaşi valoare, care au aceleaşi cote de amortizare şi sunt puse în funcţiune în aceeaşi lună.
Se păstrează pe grupe de mijloace fixe, în ordinea codurilor din clasificarea imobilizărilor corporale conform legislaţiei în vigoare, iar în cadrul acestora, fişele mijloacelor fixe se grupează pe locuri de folosinţă.
Fişele mijloacelor fixe scoase din funcţiune sau transferate se evidenţiază separat.
Se completează pe baza documentelor justificative privind mişcarea mijloacelor fixe sau modificarea valorii de inventar a acestora, ca urmare a completării, îmbunătăţirii, modernizării sau reevaluării lor (bon de mişcare a mijloacelor fixe, proces-verbal de scoatere din funcţiune etc.).
Când formularul este folosit ca fişă colectivă, mijloacele fixe se înscriu pe un singur rând, specificându-se în prima coloană numerele de inventar atribuite. În acest caz, valoarea unitară de inventar se poate înscrie în coloana a treia a formularului.
În coloana "Bucăţi", intrările se înscriu "în negru", iar ieşirile "în roşu".
Înregistrările în coloanele "Debit", "Credit" şi "Sold" se fac la valoarea de inventar a mijloacelor fixe.
În rubrica destinată datelor tehnice de identificare a mijlocului fix, în afară de datele privind marca, numărul de fabricaţie, seria, se înscriu şi părţile componente ale mijlocului fix.
Data amortizării complete şi cota de amortizare se înscriu în spaţiile rezervate.
.....


Hotărârea nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe

3. Mijloacele fixe cuprinse în catalog sunt clasificate în general în grupe, subgrupe, clase şi subclase, iar pentru unele şi în familii. Astfel mijloacele fixe amortizabile au fost clasificate în trei grupe principale şi anume:
- Grupa 1 - Construcţii;
- Grupa 2 - Instalaţii tehnice, mijloace de transport, animale şi plantaţii;
- Grupa 3 - Mobilier, aparatură birotică, echipamente de protecţie a valorilor umane şi materiale şi alte active corporale.


Din cele de mai sus se poate observa ca nu se intocmeste pt terenuri.
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Desi terenurile sunt imobilizari corporale care nu se amortizeaza si, ca urmare, nu se incadreaza in ceea ce ar putea fi definit ca mijloc fix, recomand intocmirea si in acest caz a fisei analitice.

Daca nu din alt motiv, macar pentru usurinta inventarierii.
Am citit Ordinul 3512/2008 si Hotararea 2139/2004 dar parerile sunt impartite si am mai vrut niste pareri ca sa stiu sigur ce fac. Multumesc si pentru parerile dumneavoastra. O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe ana_abo ana_abo O licenta w7 ce cod de clasificare are? (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile la un pfa la venit real it popaica popaica Buna ziua Sunt un pfa la venit real cu activitate in IT. Ma intereseaza daca cumpararea unui laptop ( este un MAC necesar desfasurarii activitatii ) pe PFA ... (vezi toată discuția)