avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o mama disperata,cer ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o mama disperata,cer ajutor

am un copilas de 6 luni cu concubinul luindui si numele insa eu mam despartit cand avea doar 3 luni ,eu sunt maritata si acum nu pot sa mai scap de concubin vine mereu cu pretextul sa vada copilul dar nu contribuie cu nimic la cresterea lui,inca nu am facut nici un demers inmpotriva lui noi stam in strainatate.vrea sa-mi faca numai rau si mai este si violent verbal as vrea sa stiu ce as putea face si daca pot sa mai trec copilul pe numele meu? vreau ras urgent
Cel mai recent răspuns: daryo , utilizator 23:48, 4 Octombrie 2011
problema e ca eu nu am nici un venit nuu muncesc stau cu chirie cu sora cumnatu si cu sotul insa el munceste si ne intretine.eu iam zis ca trebuie sa mearga la un control ca nu este normal sa reactioneze asa.si la intalniri merge sora mea cu mn si se comporta ciudat nu prea jigneste de fata cu ea,daca sotul meu intervine ii zice sa se intalneasca cu el sa se bata sa vada care este mai tare credeti ca este normal ,sotu nu ia zis sa nu vina sa vada copilul a inervenit cand intro duminica erau niste musafiri la noi si eu iam zis sa ne vedem ma tz si a inceput sa tipe in tel si sa injure ca eu trebuie sa scot copilul atunci ca el are treaba si nu poate sa revina minciunii.......dar el are voie sa vina la ce ora vrea? eu vred ca nu este drept
vreau sa stiu daca sora poate fi si ea martor in instanta?
trebuie sa faceti plangere la politie in Italia si sa consultati un avocat de acolo.
av.antoanelageaman a scris:

trebuie sa faceti plangere la politie in Italia si sa consultati un avocat de acolo.

Distinsa doamna avocat are dreptate , orice alte probleme , in afara celor juridice , care din nefericire ,tin de justitia altui stat , sunt complementare problemei in sine , care trebuie rezolvata intai din punct de vedere juridic

Copilului ii puteti schimba numele numai pe cale administrativa si numai cu acordul tatalui.

Sa chemati carabinierii e o solutie de moment... Si chemand prea des carabinierii exista nesansa ca cineva sa faca o plangere la protectia copilului, sa se faca apoi cercetarea necesara si sa va treziti ca bebelusul va fi luat de langa familie.

Ar trebui sa il chemati in judecata pe tatal copilului si sa cereti incredintarea copilului in grija dv. In aceeasi cerere veti solicita sa se stabileasca pensia de intretinere.
Veti atasa acestei cereri dovada ca ii puteti oferi copilului conditii bune de trai, un climat armonios – chiar daca nu aveti un loc de munca pot fi citati sotul, sora, cumnatul – care sa declare ca va vor ajuta (si) financiar.
Se va face o ancheta sociala.

Inainte de a-l chema in judecata sa va asigurati ca toti cei care se vor oferi sa va sustina in proces au actele in regula (sa nu fie, mai apoi, alte probleme).
Exista unele riscuri – sa le numesc astfel – daca tatal copilului dovedeste ca poate creste copilul in conditii mai bune decat dv s-ar putea sa i se incredinteze lui copilul (mai ales daca nu-l mai alaptati)... Cand el a spus ca mai asteapta pana creste copilul la acest aspect cred ca s-a gandit: are conditii mai bune de a-l creste si mai multe sanse de a obtine incredintarea.
Daca tatal copilului este italian sansele lui sunt si mai mari.
Un alt ”risc” ar fi acela ca instanta sa constate ca dezvoltarea armonioasa a copilului are de suferit in urma numeroaselor scandaluri si atunci vor incredinta copilul in grija statului...

Daca va hotarati sa rezolvati problema prin intermediul instantei sa angajati neaparat un avocat.

Sora dv poate fi martor in instanta.

Alte discuții în legătură

Cer ajutor urgent daryo daryo am probleme cu ex concubin si am un baietel cu el trecut pe numele lui si suntem in italia ca drept urmare copilul este nascut aici este deci italian eu sunt ... (vezi toată discuția)
Despartire- concubinaj cu minori; violenta in familie Greso Greso Buna ziua. am fost in concubinaj si de multa vreme nu neam intales de mult ma batea dar nam zis la nimeni ca ma fost rusine. Da intro zi mam dus acas si ma zis ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Petruta_ionela Petruta_ionela Va rog frumos sa ma ajutați am un copilaș de un an tatăl copilului de f multă vreme vb cu mine f urat. Menționez k nu sunt căsătorită legal cu el ... (vezi toată discuția)