avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi care reies din titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi care reies din titlul de proprietate

Buna ziua! As avea si eu o problema legata de un titlu de proprietate. Mama mea a deschis un proces pentru iesirea din indiviziune...la proces nu s-au prezentat fratii ei...ea a castigat procesul in sensul ca a cerul bunurile in natura cu plata sultei pentru ceilalti frati. Problema apare deoarece a facut hotararea definitiva si irevocabila si vrea sa faca titlu de proprietate, ea fiind casatorita cu o persoana care nu a ajutat-o cu nici un ban la proces. Toti bani au fost dati de mine...circa 40 de milioane( experti, taxe, avocat). Ea poarta numele sotului si nu vrea ca facandu-si titlul cu numele lui si fiind si casatorita cu el, nu vrea ca el sa aiba vreun drept asupra proprietatii ei, se poate asa ceva? Mentionez ca sulta urmeaza sa o achit tot eu.... Deci tatal vitreg are vreun drept? Mama poate trece pe mine fara acordul lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters220529 , utilizator 16:16, 25 Septembrie 2011
Art. 31 Codul familiei
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobîndite înainte de încheierea căsătoriei;
b) bunurile dobîndite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară numai dacă dispunătorul a prevăzut că ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal şi cele destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi;
d) bunurile dobîndite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi inovaţii, precum şi alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despăgubirea pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezintă şi înlocuieşte un bun propriu sau bunul în care a trecut această valoare.
Asadar, mama Dvs. este proprietara deplina a bunurilor mostenite.
dar tatal vitreg are pensie....mama nu are nici un venit....eu am achitat toate cheltuielile si urmeaza sa achit si sulta....el nu ar poate sustine ca a achitat toate cheltuielile +sulta daca doar el a avut venit in casa? (infara de mine)....teoretic mama nu avea cu ce sa le plateasca....prectic le-am platit eu...Acum mama imi poate face de vanzare-cumparare fara acceptul lui, nu?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Specificari in contractul de vanzare cumparare obiectul mostenirii. jstefan jstefan Tatal a decedat .Cu ultima sotie au cumparat o casa.In contractul de vinzare cumparare(in care sant amandoi titulari) au specificat ca provenienta banilor ... (vezi toată discuția)
Salut adriancta adriancta daca am avutcasa inainte de casatorie si sunt casatorit de 6 uni ,si vrau sa dvortez are si partenerul dreptul la locuinta???? (vezi toată discuția)
Bunuri in comun ana.ana ana.ana Buna ziua, As dori sa stiu daca eu (singura, fara co-proprietari) imi cumpar un apartament cu credit, iar dupa un an ma casatoresc, apartamentul devine bun ... (vezi toată discuția)