avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie SUA

O societate achizitioneaza din SUA un iPad-700 $
Inregistrez taxare inversa 4426-4427168 $?
In D 300 trec aceasta achizitie?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 23:24, 26 Septembrie 2011
de ce taxare inversa? nu achitati tva catre autoritatile vamale?

4426 = 5121

in decont la rd. 21
A cumparat fizic direct de acolo si a achitata cu cash.La vama nu a intrebat nimeni si nu a pltit nimic.
Nu se face taxare inversa pentru ca e import iar nu achizitie intracomunitara.
Codul vamal
Art. 66. - Mărfurile care intră pe teritoriul vamal al României se prezintă la biroul vamal de persoana care le-a introdus sau, după caz, de persoana care îşi asumă răspunderea pentru transportul mărfurilor după ce au fost introduse,

Art. 80. - În cazul în care se constată că mărfurile au fost aduse pe teritoriul vamal al României cu nerespectarea normelor legale sau că au fost sustrase de sub supravegherea vamală, autoritatea vamală ia măsurile prevăzute de lege pentru reglementarea situaţiei, inclusiv pentru valorificarea acestora potrivit legii.

Bunul respectiv ar trebui deeclarat la biroul vamal, mai ales daca se doreste inregistrarea lui in contabilitatea unei firme.
ma mir si eu cum de s-a luat factura pe firma si nu s-a declarat bunul in vama.
problema este ca la prima inspectie fiscala se va cere DVI-ul pentru bunul respectiv.

Alte discuții în legătură

Factura care contine 4426 din vama OOANA1977 OOANA1977 Buna seara as vrea sa va intreb cum se inreg o facture care contine tva platit in vama si taxe vamale la taxe vamale am optiune de tva 24%, iar la tva 4426 ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfuri din state terte (non ue) vivisimi vivisimi O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza din Ucraina seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta achizitie societatea plateste TVA ... (vezi toată discuția)
Import flori roxanastefu roxanastefu Buna tuturor am si eu o intrebare :\"ce stiti din punct de vedere fiscal si contabil despre importul de flori?\" Va multumesc, (vezi toată discuția)