avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie marfuri din state terte (non ue)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie marfuri din state terte (non ue)

O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania achizitioneaza din Ucraina seminte de floarea soarelui. Pentru aceasta achizitie societatea plateste TVA in vama. Pentru vanzarile ulterioare catre clientii din Romania se colecteaza TVA pe factura sau se aplica masurile simplificate prev. la art. 160 din CF? La ce rand se completeaza in decontul de TVA achizitia din Ucraina? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 15:38, 5 Martie 2012
pentru vanzarile din interiorul tarii se vor aplica masurile de simplificare doar daca clientii sunt persoane inregistrate in scopuri de tva.

importul se inscrie la rd. 22 in decontul de tva.
Multumesc pt raspuns. Referitor la masurile de simplificare prev de art 160 CF nedumerirea mea era dacă pentru semintele de floarea soarelui achzitionate din Ucraina (pentru care platesc TVA in vama) voi folosi taxarea inversa (4426=4427) cand le voi vinde ulterior unor clienti din Romania înregistrati in scopuri de TVA sau nu(411=4427)??
Daca cerealele cumparate din Ucraina figurează în nomenclatura combinată stabilită prin Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică șiTariful vamal comun, iar dvoastra veti vinde catre persoane inreg in scopuri de tva in Romania, vinzarea se va face prin aplicarea masurilor de simplificare cf art 160.

Acest lucru inseamna ca pe factura de vinzare nu se inscrie val tva, ci "taxare inversa". Nota de taxare inversa 4426 = 4427 o face numai cel care cumpara, nu si cel care vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Semintele prajite, ambalate, care sunt comercializate in magazine, sunt supuse taxarii inverse? Un magazin a achizitionat in luna decembrie, ... (vezi toată discuția)
Mazarea este supusa taxarii inverse? maryangel49 maryangel49 Am achizitionat mazarea in vederea insammintarii si am primit o factura fara tva in care se specifica taxare inversa.Este sau nu supusa taxarii inverse? (vezi toată discuția)
Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)