avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita de catre executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita de catre executor judecatoresc

In urma unei licitatii castigate de la o banca am obtinut ACTUL DE ADJUDECARE care constituie TITLU DE PROPRIETATE asupra unui imobil dar in care eu nu pot intra deoarece proprietarul nu vrea sa paraseasca acel imobil. Am facut cerere la un executor judecatoresc, am achitat onorariu acestuia si astept sa vina decizia de la judecatorie. Fostul proprietar se mai poate impotrivi dupa ce va primi somatia ? Cum as putea recupera banii de la el dati pe onorariul executorului judecatoresc ?
Impozitul acela de 2% se plateste de banca sau de catre cumparator ?
Cel mai recent răspuns: Teos1 , utilizator 22:04, 28 Septembrie 2011
1. Sigur ca se va impotriva si probabil ca va folosi tot felul de trucuri pentru a scapa de evacuare.
2. Unde ai auzit sa plateasca banca ceva , d-apoi 2% ?
As fi tare curios ce crede gi_jane2 despre subiect .
Fostul proprietar poate fi evacuat in baza actului de adjudecare, care contituie titlu executoriu.
Actul de adjudecare este titlu de proprietate si poate fi înscris în cartea funciară, şi pentru adjudecatar constituie titlu executoriu împotriva debitorului, dacă imobilul se află în posesiunea acestuia din urmă, sau împotriva oricărei persoane care are în posesiune ori deţine în fapt, fără niciun titlu, imobilul ajudecat.
Cheltuielile de evacuare urmeaza sa fie recuperat de la debitor, din sumele de bani rezultate din valorificarea imobilului.
Impozitul este datorat de catre debitor.
Daca OCPI refuza intabularea , faceti plangere la judecatorie impotriva incheierii de respingere a intabularii
aveti in link explicatii si o decizie a unei instante
www.avocatnet.ro/content/for...
alcris a scris:

Cheltuielile de evacuare urmeaza sa fie recuperat de la debitor, din sumele de bani rezultate din valorificarea imobilului.
Impozitul este datorat de catre debitor.


Nu se prea poate, pana la finalizarea evacuarii pretul de adjudecare este distriuit de mult. Pentru cheltuielile de executare din procedura evacuarii va fi executat silit debitorul evacuat.
fac o precizare ca imobilui a fost distrus de fostul proprietar inainte de evacuarea silita dupa cum urmeaza :
-ferestre PVC scoase, tamplaria lemn scoasa, centrala scoasa, caloriferele scoase, scara marmura sparta, prize scoase, cabluri prize taiate din pereti, grupuri sanitare distruse, aplice scoase....multe altele ..Am facut plangere la politie, au venit criminalistii si au pozat distrugerea.Executorul ma va pune in drepturi imediat prin anunt in presa facand un proces verbal....trebuie semnat acel proces ?deoarece casa nu mai corespunde conform dosarului de la banca, dosar de evaluare mai exact.Se poate ca banca sa nu aiba asigurare asupra acelui imobilului chiar daca creditul a fost ipotecar !!???


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata Am si eu o intrebare destul de urgenta ! Un executor judecatoresc poate evacua silit pe fostul proprietar al unui apartament adjudecat la licitatie de un ... (vezi toată discuția)
Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)