avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce model de contract?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce model de contract?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie.
Am achizitionat un teren in Romania pe o societate nou infiintata,unde vreau sa demarez un proiect.
Nu am posibilitatea sa stau foarte mult in tara sa ma ocup de implementarea proiectului si am apelat la un prieten, care pentru inceput va finanta demararea proiectului.
Problema este ca lui ii este teama ca va investi si eu nu am sa pot sa-i returnez banii investiti.
Atunci eu m-am gandit ca ar trebui sa incheiem un contract in care eu sa-i cedez terenul daca nu ii returnez banii investiti de el.
Intrebarea este ce tip de contract ar trebui sa inchei cu el, ca in cazul in care eu nu am bani sa-i restitui el sa poata gira cu terenul in banca pentru a putea termina proiectul. Asta este conditia pusa de el pentru a prefinanta proiectul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:54, 26 Septembrie 2011
Dupa data de 1 octombrie, puteti incheia un contract de vanzare cu optiune de rascumparare (disp. art.1758-1762 n.c.civ.).

Discutati in prealabil si cu reprezentantii bancii pentru creditul garantat cu ipoteca...posibil sa nu accepte un astfel de contract sau/ori sa solicite existenta unor anumite clauze/garantii-referitoare la ipoteca, clauze ce ipotetic, vor trebui trecute in contractul de vanzare cumparare cu optiune de rascumparare (in vederea acordarii creditului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati banca margareta_71 margareta_71 Buna ziua, Am avut doua credite la banca, credite de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament si celelalt pe un teren extravilan. Creditul cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Scoatere imobil de sub ipoteca jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, in cazul unui contract de credit garantat printr-o ipoteca, se pot scoate de sub ipoteca unul sau mai multe imobile cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar tiviki tiviki Am un credit ipotecar luat in 2008,nu am avut probleme sau intarzieri de plata ,pana azi cand am primit o scrisoare de la banca precum trebuie sa fac o noua ... (vezi toată discuția)