avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura la pausal

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: asociatia de proprietari din care fac parte urmeaza sa convoace o adunare generala in care sa se propuna plata caldurii la pausal si renuntarea la calculul acesteia prin repartitoare. Desi nu-mi convine, probabil ca asa se va hotari. Vreau sa aflu urmatoarele:
1) Cum se va face calculul consumului? In functie de suprafata apartamentului? Administratora spunea ca in functie de numarul de elementi. Cert este ca multi nu mai au aceleasi calorifere (intre timp le-au mai schimbat), deci cine stabileste corect "numarul de elementi"? Vine ea sa-i numere? Se ocupa vreo firma de asa ceva?
2) Daca doresc debransarea (in viitor) a unor calorifere imi trebuie acordul cui din asociatie?
Astept raspunsurile dvs
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: chinook , utilizator 16:38, 26 Septembrie 2011
Suprafata echivalent termica a corpurilor de incalzire din apartamente s-a modificat, in sensul ca proprietarii si-au montat calorifere noi ce difera prin dimensiune si material de la un apartament la altul, si-au pus calorifere in spatii ce nu erau prevazute initial pentru incalzire (balcoane), etc. Astfel ca nu ar fi corect ca incalzirea sa se repartizeze tinandu-se cont doar de suprafata utila a apartamentului, aceeasi suprafata utila poate beneficia de o cantitate mai mare sau mai mica de caldura in raport de SET.
Determinarea SET o puteti solicita furnizorului de energie termica contra cost.
Daca doriti debransarea va trebuie:
* Acordul scris al asociatiei de proprietari.
* Acordul vecinilor de apartament (sus, jos, stanga, dreapta).
* Anuntarea, in scris, a furnizorului local de caldura inainte cu 30 de zile.

Va multumesc! Asa mi se pare logic, nu sa vina nea Vasile de la 4 sa numere elementii de la calorifere - pentru ca asa vor sa faca daca se va hotari in adunarea generala plata caldurii la pausal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor cu caldura intr-un bloc cu repartitoare ancag70 ancag70 Buna seara ! Locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, Bucuresti, unde s-a creat o situatie incordata si extrem de neplacuta intre membrii asociatiei, situatie ... (vezi toată discuția)
Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)