avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renunt la repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renunt la repartitoare

Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat bateriile, cu alte de generatie mai noua,Bineinteles cu alte costuri din partea noastra.IN Adunarea generala extraordinara am hotarat sa renuntam toti la repartitoare.Vrem sa stim daca mai sunt asociatii care au renuntat la repartitoare iarna trecuta si care a fost diferenta la intretinere cu si fara repartitoare. A crescut sau a ramas la fel?Daca renuntam in masa la repartitoare avem repercursiuni?
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 00:15, 5 Octombrie 2012
de renuntat puteti renunta....nu stiu daca va vine sa credeti dar din ce cunosc, cei cu repartitoare au platit mai mult decat cei fara ...logic nu este asa, dar ...practica ne omoara
Exista multe asociatii de proprietari care au renuntat la repartitoarele de costuri datorita costurilor evident mai mari in raport de perioada cand acestea nu erau montate
Daca renuntati toti la repartitoare o sa platiti mai mult la caldura, dar aveti de castigat in ceea ce priveste confortul, o sa platiti mai putin la gaz (multi se incalzeau cu aragazul), iar daca aveti un administrator sau o persoana care sa fie mai priceputa si in zilele mai calduroase intra in subsol si opreste caldura cateva ore, nu o sa fie o diferenta asa de mare.
La firma care va facea calculul pentru repartitare tot plateati aproximativ 500 lei, asa o sa ii dati pe caldura.
In ceea ce priveste schimbatul repartitoarelor pentru ca s-au terminat bateriile este o prostie, cum ar fi sa schimbam televizorul pentru ca nu mai avem baterii la telecomanda?:slap:
Intr-adevar, se pare ca fara repartitoare este mai ieftin. Toata lumea cu care am vorbit e de aceeasi parere. Si ca sa va dau un exemplu, la birou, 2 camere, nu am repartitoare si este extrem de cald(iarna fara geam deschis nu poti sa traiesti..)numai caldura 100 lei, acasa 3 camere cu repartitoare(pe sistemul inchis ca suntem la serviciu, deschis ca am sosit)500 lei numai caldura!
Problema geamurilor deschise este des intalnita la condominiile necontorizate. E foarte simplu de rezolvat aceasta problema prin montarea unor robineti termostatati care permit reglarea temperaturii dorite. Caldura pierduta prin geamurile deschise duce la costuri suplimentare pentru toti proprietarii. Se numeste risipa.

Alte discuții în legătură

Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Debransare de la caldura MARIABARBU MARIABARBU Locuiesc intr-un imobil de 4 etaje, cu centrala proprie. Doi locatari vor sa renunte la incalzirea apartamentelor, unul integral si un altul partial, dar prin ... (vezi toată discuția)
Calculul intretinerii la apartamente modificate rlemnaru rlemnaru Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, ... (vezi toată discuția)