avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Am deschis o succesiune prin judecatorie.Am primit termen pe 10 octombrie 2011, insa vreau sa renunt onorariul avocatului fiind prea mare (3000ron),am dat deja un avans de1000ron (fara chitanta!?!) si sa merg direct la un notar.Se poate?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 23:49, 26 Septembrie 2011
La notar se poate doar daca va intelegeti amiabil, toti mostenitorii.
Altfel, daca ati crezut ca onorariul este prea mare, de ce ati angajat acel avocat? Puteti rezilia contractul, dar ma indoiesc ca veti primi vreun ban inapoi, pt ca deja a muncit pt dosar, a redactat cererea si probabil a facut si procedura prealabila, obligatorie acum pt succesiuni.
buna seara
bun ,onorariul avocatului este prea mare dar onorariul notarului il cunoasteti cu siguranta va fi cu mult mai mare decit al avocatului ....
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
ContSters58959, utilizator
Aveti idee cit reprezinta onorariul notarului in procente din valoarea mostenirii (ex.imobil)
Buna seara,
Stiti povestea cu vulpea care mergea pana la jumatatea puntii si apoi facea cale-ntoarsa pentru ca cealalta jumatate din punte i se parea mult prea periculoasa? Banuiesc ca o stiti. Ei bine, mi se pare ca sunteti cam pe la jumatatea puntii. Acum, daca va intoarceti, pierdeti toata energia (a.k.a. banii) investiti pentru a face primii pasi pe punte. Avantaje? Puteti sa nu mai treceti puntea; puteti sa ignorati complet chiar existenta puntii; puteti trece ALTA punte prin alt loc. Dejavantaje? Calculul general al RANDAMENTULUI trecerii peste prapastia dezbaterii succesorale si partajului va reflecta toate cheltuielile, chiar daca au fost inutile.
Solutia? Mergeti la toti notarii competenti teritorial iar daca costurile implicate de dezbaterea succesorala si partaj sunt mai mici decat cele prin instanta plus 1000 lei si daca exista acordul mostenitorilor ... so be it! Reziliati contractul si vedeti-va de dzbaterea succesorala in fata notarului. ELSE mergeti mai departe cu contractul de asistenta juridica pana solutionati problema.
Ah, sa nu uit! Poate ca in timpul procesului in fata instantei de judecata apelati la mediere si vi se returneaza taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale care se percepe atat la stabilirea acesteia cat si la partajul ei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Solicit o informație despre succesiune: se poate pune în vânzare apartamentul în timp ce se dezbate la notariat? danpower danpower Tatal meu a murit de curand ,mama demult timp aproape 15 ani,se poate face succesiunea la notariat pentru partaj,tin sa mentionez ca am o sora?As mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)