avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA servicii transport intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

servicii transport intracomunitar

Buna seara!
Am o mare nedumerire: am o firma platitoare de TVA care presteaza servicii de transport pentru parteneri din UE. Pana acum nu am avut probleme, dar se intampla ca acum lucreaza pentru o firma care nu are cod valid de TVA.
Concret, firma din Romania preia de la firma din Olanda diverse marfuri sau bunuri , dar care nu ii apartin, si pe care le transporta la o adresa data, tot in UE de regula. Saptamanal se intocmeste o situatie (kilometri parcursi) pe baza carora se va intocmi factura.Intrebarea e cum se factureaza, pentru ca eu zic ca se factureaza cu TVA, patronul, ascultand sfaturile unuia care zice ca" el a mai lucrat asa si nu a avut probleme" zice ca nu trebuie cu TVA si ce e "scutit cu drept de deducere". Asta o zice fara insa a argumenta si fara un articol din codul fiscal care sa ma lamureasca. Si cum se declara (D390 si D300)?
Multumesc tuturor celor care vor consuma din timpul lor pentru a ma ajuta cu un raspuns argumentat !
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:29, 29 Septembrie 2011
intr-adevar, chiar daca firma din olanda nu va furnizeaza un cod valid de tva, veti factura tot fara tva, nu veti declara in 390, iar in decontul de tva la rd.3
temei legal: art. 133, alin 5, lit. c) din codul fiscal.
Multumesc!
M-ati scos din ceata!
Ma inclin!
voie buna :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revin la facturarea intracomunitara marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Multumesc pt raspuns,insa mai am o nelamurire si anume: -pt factura emisa pt avansul unei lucrari de prest.serv.in constructie efectuate in Italia de firma ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza livrarea si cum se evidentiaza operatiunea in d300 si d390? eluci eluci Furnizor firma platitoare de TVA din Romania livreaza marfa catre un client persoan juridica neplatitoare de TVa din UE. Clientul ridica marfa de la sediul ... (vezi toată discuția)
Regim tva - factura din ue pentru bilet de avion dobrea.katalina dobrea.katalina O SOCIETATE DIN ROMANIA, CU CAPITAL BELGIAN, PLATESTE FACTURA DE AVION, ORI DE CATE ORI SEFII DIN BELGIA VIN IN ROMANIA. SOCIETATEA DIN GRUP, DIN BELGIA NE ... (vezi toată discuția)