avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doua societati comerciale la aceeasi adresa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doua societati comerciale la aceeasi adresa

Buna ziua,
va rog ajutati-ma cu o lamurire. Am inchiriat prin contract o garsoniera pentru a o transforma in sediu de firma. Avocatul firmei a mers la Registrul Comertului sa declare noul sediu social al firmei, iar de acolo i s-a spus ca o alta societatea are sediul la aceeasi adresa. Am sunat proprietarul garsonierei care ne-a spus ca acum 4 ani a inchiriat spatiul unei agentii imobiliare *nu-si mai aminteste numele), dar aceasta a plecat de acolo dupa expirarea contractului de inchiriere.
Ce se poate face in acest caz? Putem afla de la Registrul Comertului date despre firma respectiva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 11:29, 9 Septembrie 2008
Din pacate nu sunteti singurul care s-a lovit de situatia aceasta.
Solutia este totusi simpla:
1. ori contractul de inchiriere a expirat si R.C. nu a operat din oficiu (pentru ca nici nu se poate, ar fi un efort financiar si de personal prea consistent pentru a veifica si radia din oficiu sediile expirate, in acelasi timp anuntand reprezentantii societatilor respective ca se afla in sitatia de a fi dizolvati pentru inexistenta unui sediu social valabil)
ori
2. proprietarul merge la R.C. si in baza unei declaratii prin care spune despre plecarea din spatiu a firmei respective, cere sa se radieze de la adresa respectiva sediul social al societatii in cauza. Abia dupa aceea veti putea sa inregistrati dvs sediul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)
Sediu social si spatiu inchiriat Diana Vladu Diana Vladu Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti si pe mine cu cateva explicatii.Cunosc pe cineva care detine o firma cu sediu social in garsoniera unui bloc.De asemenea, ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat mihaela495 mihaela495 In calitate de proprietar am inchiriat unei firme un spatiu pentru stabilirea sediului social. Acel contract de inchiriere a expirat, la ORC firma apare ca ... (vezi toată discuția)