avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum procedez sa scap de un sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum procedez sa scap de un sediu social

Buna ziua, am urmatoarea problema:
Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am acceptat sa-si faca acolo si sediul social al firmei. Acum ei au plecat brusc si din cate am inteles nu-mi va fi prea usor sa scap de respectivul sediu social. As dori sa ma ajutati cu doua informatii:
1. in acest moment ce nu pot face din cauza sediului social respectiv (pot inchiria altei firme? aceasta isi poate face acolo sediul social?)
2. ce trebuie sa fac ca sa scap de respectivul sediu social?
Cu multumiri
Bogdan
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:31, 3 Noiembrie 2013
Pe data incetarii contractului de inchiriere, opereaza si in evidenta ONRC lipsa de sediu social. Asadar nu aveti impedimente in ceea ce priveste valorificarea proprietatii intrucat inregistrarea sediului social este strans legata de existenta contractului de spatiu. Cu alte cuvinte, avand in vedere contractul de inchiriere, care este expirat, vechii Dvs chiriasi figureaza ca neavand sediu, existand si varianta ca plecarea lor sa corespunda cu declararea la ONRC a altui sediu, in timp ce Dvs va faceti probleme
In primul rand trebuie sa aveti in vedere faptul ca ORC nu radiaza sediul social din oficiu
1. In cazul in care vechiul chirias figureaza cu sediul social in apartamentul Dvs. -garsoniera, Dvs. nu veti putea inchiria apartamentul unei alte societati care va dori sa-si inregistreze sediu social sau secundar in apartamentul Dvs.
2. Solicitati in instanta constatarea incetarii contractului de inchiriere cu vechiul chirias si radierea sediului social al chiriasului Dvs., urmand ca ulterior sa recuperati acste cheltuieli de la chirias. Inarmati-va cu rabdare si resurse financiare.
Buna ziua,
Ce se intimpla in cazul unui sediu secundar al carui contract a expirat dar nu a fost radiat de catre firma respectiva, eu fiind proprietarul spatiului?
Cum fac sa nu mai aiba sediu secundar la mine in spatiu?
Multumesc
Daca nu reusiti cu vorba buna, doar in instanta conform art. 25 din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului.
Multumesc frumos, dar la aceeasi adresa pot fii inregistrate mai multe sedii secundare? Adica, in cazul in care primul contract de inchiriere a expirat dar societatea nu a radiat sediul secundar, pot inchiria spatiul unei alte societati care sa-si inregistreze sediul secundar la acea adresa?

Alte discuții în legătură

Radierea sediului social al unei firme care a disparut Turcanu Turcanu Am inchiriat apartamentul unei firme,care si-a inregistrat sediul social la adresa apartamentului.Acum citeva luni firma a fugit din apartament si nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Verificarea sediului unei firme axinte axinte Am in proprietate o garsoniera si din pacate am permis unor fosti colegi sa-si inregistreze o firma pe adresa garsonierei. Ma intereseaza sa stiu unde ma pot ... (vezi toată discuția)
Sediu social just.rain just.rain Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau ... (vezi toată discuția)