avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea sunt obligata sa platesc taxa radio?????
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

sunt obligata sa platesc taxa radio?????

Buna ziua!

Am o firma de consultanta, de 6 ani de zile. In urma cu o saptamana, am primit un plic de la Radiodifuziunea Romana, in care eram instiintata ca orice firma din tara trebuie sa plateasca taxa radio (10 lei pe luna) si sunt somata sa achit aceasta taxa pe ultimii 3 ani. Cred ca nu sunt sanatosi la cap. La sediul firmei nu exista nici un aparat radio. Daca tot trebuie sa platesc, de ce nu sunt pusa sa platesc aceasta suma de la momentul infiintarii firmei, ci numai pe ultimii 3 ani?
Ma poate lamuri cineva ce e cu nebunia asta?
Mi se pare o aberatie sa fiu obligata sa platesc un serviciu de care nu beneficiez si de care nici nu am nevoie!

Please, help!

P.S. Am mai discutat cu oameni care au firme, nimeni nu a platit niciodata nimic. Ce-au astia cu mine?
andreea_060686 a scris:

Atat pentru persoana juridica cat si pentru persoana fizica am anexat formularele tip in Documente Utile ale contului meu !

Buna ziua,

multumesc frumos pentru precizari! Intrucat nu prea ma descurc pe acest site, ati putea sa-mi spuneti, va rog, cum pot ajunge sa vad acele documente care sunt in contul dumneavoastra?
Multumesc anticipat si imi cer scuze!
Buna ziua,

Trebuie sa va logati in contul dumneavoastra si apoi sa intrati in Documente Utile ce apar in dreapta paginii, imediat langa avatarul dumneavoastra, intrati in Documente Utile si acolo aveti 2 optiuni!
Alegeti optinunea :" Vezi alte documente" iar sus aveti posibilitatea sa alegeti :" Lista de Documente" .
Pentru a gasi ce am postat eu, va rog sa selectati in :"Lista de Documente" , titlul de :" Formulare Utile" si acolo o sa gasiti numele meu si formularele postate de mine.
Dati click pe titlul fisierului dorit, de ex: cerere de scutire taxa RSS" , se va deschide o noua pagina ce o sa va ofere si o vizualizare a documentului si daca doriti sa il download trebuie sa dati click pe ceea ce scrie in dreptul cuvantului Fisier, de ex. :" Fisier: 34645736278633_8799. doc " . Pe acest cod trebuie sa dati click si de acolo il salvati in pc personal.!
Sper sa va fie de folos si scuze ca am raspuns asa de tarziu,
O zi buna !=D>=D>
Multumesc pentru "ghidaj", am gasit! :) Insa nu ma ajuta, intrucat, din ce observ, pot fi scutite de la plata taxei radio doar bisericile, scolile, unitatile medicale etc. O firma oarecare nu poate da declaratie pe proprie raspundere cum ca nu are radio, nici calculator sau alt receptor de radio, deci nu are de ce sa plateasca taxa asta aberanta? #-o
va rog sa-mi spuneti ca nu am visat..
a aparut o lege in care se anuleaza taxa radiotv pentru persoane juridice ?
parca mi-a aparut pe emailul meu, de la avocatnet.ro ,dar din greseala am sters-o?
ma ajuta cineva?
Nu stiu daca a aparut o lege dar stiu ca o societate din Cluj a contestat-o la Curtea de Apel si a castigat procesul.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv opreamarcel opreamarcel de ce trbuie persoanele fizice sa plateasca taxa radio tv,daca avem antena satelit si platim la firma ,firma respectiva nu plateste sa transmita poaturile ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)