avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea sunt obligata sa platesc taxa radio?????
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

sunt obligata sa platesc taxa radio?????

Buna ziua!

Am o firma de consultanta, de 6 ani de zile. In urma cu o saptamana, am primit un plic de la Radiodifuziunea Romana, in care eram instiintata ca orice firma din tara trebuie sa plateasca taxa radio (10 lei pe luna) si sunt somata sa achit aceasta taxa pe ultimii 3 ani. Cred ca nu sunt sanatosi la cap. La sediul firmei nu exista nici un aparat radio. Daca tot trebuie sa platesc, de ce nu sunt pusa sa platesc aceasta suma de la momentul infiintarii firmei, ci numai pe ultimii 3 ani?
Ma poate lamuri cineva ce e cu nebunia asta?
Mi se pare o aberatie sa fiu obligata sa platesc un serviciu de care nu beneficiez si de care nici nu am nevoie!

Please, help!

P.S. Am mai discutat cu oameni care au firme, nimeni nu a platit niciodata nimic. Ce-au astia cu mine?
criss_thy - imi cer scuze pentru ca am sarirt ca gaina la muci si nu am obsevat ca-i un raspuns. Mie imi sarise in ochi "Asta inseamna ca trebuie sa platesti indiferent daca beneficiezi sau nu de acest serviciu! " . Dar plata unei taxe nu inseamna pentru mine musai "recunoasterea" directa sau indirecta a "obligativitatii" acesteia. Exista si greseala, de bun inteles ca se pune problema de achitare a taxei pe viitor (si da, pacat ca a intrat de buna voie in acea baza de date) dar, oare cate taxe nu au fost platite gresit ? Hai sa o luam invers, chiar de nu-i similitudine : PVC - se achita la bugetul consiliului local de catre contravenient, se contesta PVC, se anuleaza in instanta PVC, deci ... . Sau pur si simplu o greseala in efectuarea unei plati (recte interpretat gresit legislatie ....), induce musai recunoasterea si obligativitatea acelei plati/taxe ?
da, ii dati in judecata, si eu sunt in aceeasi situatie. ei se grabesc acum, pentru ca dupa un anumit timp datoria se prescrie si pierd o gramada de bani de la fraieri.
Multumesc mult doamna Ileana pentru informarea pe care mi-ati facut-o Vreau sa va spun ca nu este unica instanta de judecata care solutioneaza aceste dosare in favoarea societatile comerciale care se considera nedreptatiti de taxe abuzive ale SRTV-ului
Va doresc o seara placuta si cred ca ne vom uni intr-un singur dosar
Viorica
Exact in aceiasi situatie sunt si eu si poate si multe alte firme sau mici SRL- uri din Romania. Sa va spun de o alta anomalie . Am patit incercand sa fiu pe cat posibil de corect (spun eu) la codurile CAEN. Cand sau schimbat codurile CAEN am avut ghinionul sa imi deschid un punct de lucru si atunci automat a trebuit sa imi refaca statutul. Pe linga caci m-au pus sa platesc pentru 10 obiecte de activitate 9 milioane lei mi-a taiat toate celelalte domeni de activitate pe care le-am avut care erau o sumedenie pe motiv caci voi avea de platit 30.000.000 de lei .Va imaginati caci nu am putut face asa ceva fiind o societate micuta. Nu dupa mai mult de doua luni aflu caci nu se mai plateste acea taxa si uite asa am ramas cu banii dati si cu ochi in soare caci mia taiat tote domeniile de activitate pe care legal le platisem odata si acum nu le mai am. Concluzia este caci nu este bine sa ne grabim sa parem corecti in acesta LOCATIE deoarece pe linga caci sunt apsurde unele legi dar se mai si abuzeaza de ele si au fost date intentionat cu portite pentru a se putea manevra foarte multe in cadrul lorintr-un scop sau altul. Multa stima pentru doamna atvocat care a dat in instanta acesta lege si ar fi foarte bine sa ceara sa se revizuiaca aceste aberatii de a plati defapt ceea ce nu beneficiezi sau nu consumi. Cu respect .
In aceeasi situatie sunt si eu.Am primit o notificare in care sunt obligata ca in 10 zile de la primirea respectivei sa platesc cei 230 ron datorie.Nu e o suma mare, insa tinand cont de faptul ca firma nu mai functioneaza de la sf lui 2007,adica a intrat in conservare, iar acum sunt angajata si situatia actuala a tuturor romanilor, nu am de unde sa platesc.Nu reusesc sa gasesc o cale de iesire, nu stiu nici daca e vreuna.Ma infurie ceea ce se intampla dar si daca i dau in judecata nu se stie dc voi castiga.In acelasi timp s-ar putea sa nu merite investitia.As fi dorit totusi sa fac intr-un fel sa nu mai platesc 2008 deoarece nu am motiv.Dar,la fel, nu cred ca voi avea sansa de izbanda.Sunt obosita si nervoasa de ce intampla.Nu s-au trimis facturi, cica legea tine loc de contract, nimeni nu a stiut de ea dar noi trebuie sa platim pt radio si televiziunea nu mai are bani.X-(

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv opreamarcel opreamarcel de ce trbuie persoanele fizice sa plateasca taxa radio tv,daca avem antena satelit si platim la firma ,firma respectiva nu plateste sa transmita poaturile ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)