avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

Buna seara,am fost operat (interventie chirurgicala principala E00706-REZECTIA SUBMUCOASA DE CORNETE NAZALE,BILATERAL) am primit 5 zile concediu medical pe perioada internarii si inca 7 zile dupa externare.Intrebarea mea este daca mai am dreptul sa prelungesc concediul medical?si cu cate zile?operatia a fost efectuata in a doua zi de internare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lupi69 , utilizator 22:05, 27 Septembrie 2011
Art.30(3)(4) din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

(3) La externarea din spital se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar in cazuri speciale, cu aprobarea medicului-sef de sectie, pana la maximum 21 de zile calendaristice.
(4) Dupa expirarea concediului medical acordat la iesirea din spital, in cazul in care starea sanatatii pacientului nu permite reluarea activitatii, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical cu maximum 7 zile calendaristice pentru aceeasi afectiune, urmand ca, in cazul mentinerii incapacitatii temporare de munca, sa trimita pacientul la medicul din ambulatoriul de specialitate.

Deci raspunsul este da, cu inca max.7 zile calendaristice de catre medicul de familie pt. aceeasi afectiune,daca starea de sanatate o impune,ceea ce va decide medicul curant din spital,care va elibereaza si o scrisoare medicala pt. medicul de familie.
Daca incapacitatea persista,veti fi directionat catre medicul specialist din ambulatoriul de specialitate.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Din cate stiu eu, teoretic poate fi prelungit. Dar acest lucru poate fi decis numai de medici. Medicul de familie nu poate prelungi un concediu medical obtinut de la spital. Prin urmare trebuie sa mergi tot la medicul din spital pentru eventuala prelungire a concediului medical (care ti-l poate prelungi etapizat pana la 90 zile). Intre 91 - 180 zile poate fi prelungit doar cu avizul medicului expert de la comisia de expertiza medicala.
Imi pare rau,dar nu este deloc asa,medicul de familie,asa cum am postat si mai sus articolul care reglementeaza speta,pe baza unei scrisori medicale de la medicul curant din spital,daca starea bolnavului o impune,poate prelungi cm cu max. 7 zile calendaristice!
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Corect. Eu ma refeream ca nu poate cu de la sine putere sa faca acest lucru medicul de familie. Normal ca daca are o scrisoare medicala de la medicul curant din spital responsabilitatea lui e pur formala. Doar completeaza un certificat de concediu medical. Important e ca si eu ii ziceam ca trebuie sa ajunga la medicul curant din spital.... si in niciun caz direct la medicul de familie.
Medicul din spital ii inmaneaza la externare pacientului c.m. si sc. medicala cu recomandarea catre med. de familie pt. prelungirea cm daca el considera ca este necesar,deci nu mai este nevoie ca acesta sa revina la spital,poate doar daca este programat la un control in ambulatoriul spitalului.

Alte discuții în legătură

Acordare concediu medical carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua! Fratele meu,a efectuat o interventie chirurgicala(infectie la hemoroizi)in BUC la Sanador;a obtinut un CM de 2 sapt ,pe care l-a dus institutiei ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu medical dupa externare adusca adusca Am fost operata pe data de 30 ian. La externare medicul din spital mi-a acordat CM de 21 zile. Intrucat starea de sanatate si conditiile de munca de la ... (vezi toată discuția)
Zile de cm la externare ContSters462501 ContSters462501 Se poate acorda mai mult de 21 zile la externare , cu avizul medicului expert? (vezi toată discuția)