avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

buna ziua .problema prezentata spre a primi un raspuns corect din partea dvs este urmatoarea: sunt in posesia unei hotararari judecatoresti prin care obliga partea adversa la plata cheltuielilor de judecata intrucat a piedut procesul.hotararea este definitiva si irevocabila. Deoarece a trecut o perioada de aproximativ o luna de zile si partea adversa nu are de gand sa-si plateasca datoria ,am procedat la o notificare in acest sens printr-o scrisoare recomandata unde i-am atasat si hot jud.punandu-i in vedere ca are termen de 3 zile pentru a plati altfel rezervandu-mi dreptul de a apela la exec jud.
La sfarsitul acestui termen am primit un tel de la un exec jud ,prieten de familie al individului ,prin care imi spune ca are o oferta de plata a acestei sume din partea debitorului si din discutia respectiva am realizat ca se vrea o rata modica pe o perioada de un an in conditiile in care suma ar putea fi platita imediat ca urmare a starii materiale foarte buna de care se bucura debitorul.
Intrebarea este urmatoarea :are astfel acoperire intru -un proces de contestatie la executare ,in eventualitatea in care voi apela la un exec judec ,pe motiv ca el a vrut sa plateasca in rate dar eu nu am acceptat si astfel sa fie considerata exec silita nelegala ? Ar trebui sa onorez invitatia exec judec la biroul dumnealor in conditiile in care stiu despre ce este vorba ? va multumesc ptr eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
socrate111, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 12:14, 28 Septembrie 2011
Din punctul meu de vedere nu are acoperire. Cel mai corect este sa apelati la un executor judecatoresc in vederea recuperarilor cheltuielilor de judecata, procedura care dureaza ceva timp si necesita anumite costuri insa este cea mai sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli jud - fara venit Ivanka88 Ivanka88 Buna ziua Daca nu am nici un venit unde trebuie sa ma duc sa platesc chelt de jud in rate? (vezi toată discuția)
Executare silita FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD mi-a venit o hartie de executare silita pentru o factura neplatita. suma este de 800 lei venitul meu este de 544 lei/luna pot sa cad la o intelegere cu ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)