avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca perioada determinata

Buna ziua.
va rog sa ma ajutati in urmatoerea problema.
O salariata insarcinata, dintr-o institutie bugetara (centru jud. de cultura), va intra in concediu medical cu 4 luni inainte de a naste (va naste in ianuarie 2012 si intra in concediu medical la jumatatea lunii octombrie 2011 ).
Intrebarea este daca se poate angaja un alt salariat pe acest post, cu un contract de munca pe perioada determinata incepand cu data cand aceasta intra in concediu medical si daca se poate care este procedura legala prin care se poate face angajarea? Fiind angajata pe un post de specialitate trebuiesc studii de specialitate pentru viitorul angajat? Postul respectiv trebuie scos la concurs sau se poate face o angajare cu acordul partilor fiind vorba de un CIM pe perioada determinata?
va multumesc

in regulamentul de organizare si functionare al institutiei se precizeaza ca CIM pe durata determinata se poate incheia si in mod direct prin acordul partilor, cu aprobarea ordonatorului principal de credite.

dar in momentul in care persoana respectiva intra in concediu medical postul repectiv nu se blocheaza, fiind vorba de o institutie bugetara?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
adudu, utilizator
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 13:27, 28 Septembrie 2011
Poate fi angajata o persoana pe perioada determinata de cand intra prima in concediu medical. Postul trebuie scos la concurs chiar daca este vorba de angajare pe perioada determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea concediului prenatal si postnatal rebeca macovei rebeca macovei Din cate stiu o persoana insarcinata, care este angajata are dreptul la 126 de zile concediu prenatal si postnatal, obligatoriu fiind ca zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe o perioada determinata pe un post cu studii superioare a unui salariat din institutie gabiisuf gabiisuf Intr-o institutie publica un salariat incadrat pe un post de referent de specialitate cu studii superioare pleaca in concediu fara plata (suspendare CIM) pe o ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar aurora59 aurora59 Buna ziua Intr-o institutie publica ( scoala) s-a vacantat un post prin iesire la pensie. Am scos postul la concurs. S-a inscris doar un pensionar ( de fapt ... (vezi toată discuția)