avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... comodat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

comodat

Buna ziua.

Am vazut ca pe acest forum s-a vorbit mult despre contractul de comodat. Am inteles ca nu trebuie facut neaparat la notar si nici inregistrat la Registrul comertului.

Ce m-ar interesa pe mine sunt urmatoarele 2 probleme:

1. Daca masina este luata in leasing si se plateste inca la ea, iar eu sunt unic utilizator, o pot da in comodat pe un cabinet medical pt. care sunt tot eu administrator si unic raspunzator (de drept in urma succesiunii)? Practic titularul a murit si ca mostenitor l-am preluat, iar in momentul de fata este privit ca un PFA cu angajati si care sunt conditiile care trebuie respectate? Trebuie facut obligatoriu la notar in acest caz?

2. Daca vorbim de un cabinet normal al unui medic titular cu o asistenta angajata si atat, in care eu nu am nici un amestec legal si vreau doar sa dau masina in comodat, atunci se poate face contractul doar intre mine si titularul cabinetului respectiv, fara semnatura notarului?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:32, 8 Octombrie 2011
1.Mai degraba o imputernicire notariala intre dvs.persoana fizica si cabinet.
2.Contract de comodat intre dvs.si titularul cabinetului respectiv,fara a fi nevoie de notar.
Multumesc frumos pentru raspuns. Ca sa fiu sigura ca am inteles bine, mai intreb o data: faptul ca e luata in leasing la care se plateste inca, nu afecteaza cu nimic darea in comodat si deci nu imi trebuie acord de la ei?

Multumesc
Verificati clauzele din contractul de leasing.Majoritatea firmelor de leasing solicita notificarea oricarei modificari privind utilizatorul.Proprietarul trebuie sa fie de acord cu utilizarea masinii de catre terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare autoturism ateleasa ateleasa Am un contract de leasing in derulare,autoturismul l-am dat in folosinta prin contract de comodat unui prieten deoarece nu mai puteam sustine leasingul iar ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing stanciu_marius10 stanciu_marius10 Acum 2 ani am luat o masina in leasing.Perioada de a plati ratele era de 48 de rate,eu am platit 20 si acel avans care trebuia platit.Dupa un an masina a fost ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuiala rodia rodia Buna ziua, Cheltuiala cu asigurarea casco in baza unui contract de comodat se poate deduce in proportie de 50%? Contractul de comodat este incheiat intre ... (vezi toată discuția)