avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu diminuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu diminuat

Este legal ca de o perioada lunga de timp sa primesti salariul diminuat 30%?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:58, 1 Octombrie 2011
Codul Muncii prevede ca sanctiune retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile sau reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni dar cu doar 5-10%;
Poate reveniti cu mai multe amanunte,cunoasteti cauza diminuarii?Ati avut de indeplinit de ex.anumite criterii de performanta sau targeturi si nu le-ati realizat?
nesica a scris:

Este legal ca de o perioada lunga de timp sa primesti salariul diminuat 30%?


In ce baza s-a decis diminuarea salariului? ...intrucat aceasta poate fi facuta fie prin act aditional la c.i.m., fie prin decizie de sanctionare - dupa efectuarea cercetarii disciplinare , fie in baza unui act normativ - valabil pentru sistemul bugetar-.
Nu s-a facut in baza nici-unui act.Am fost anuntati verbal ca societatea nu mai poate plati decit 70% din salariul de baza.Aceasta situatie dureaza de aproximativ 3 ani. In tot acest timp s-a lucrat normal.Unii dintre salariati primesc recompense sub forma de prime, iar noii angajati(pentru ca s-au facut si angajari) primesc salariu mult mai mare si integral.
mentionez ca lucrez in sistem privat.
Ati incercat o renegociere a salariului cu managementul companiei?Daca mai ales in tot acest rastimp ati adus plus valoare in firma,ar trebui sa o faceti.
Daca diminuarea salariului este veche de 3 ani atunci este o diminuare facuta prin act aditional chiar daca nu aveti cunostinta de aceasta " minune". Verificati la ITM care este salariul cu care sunteti inregistrata in Revisal. Apoi veti putea decide daca actionati societatea in instanta pentru modificarea ilegala a salariului sau nu.

Alte discuții în legătură

Reducere salariala ContSters264293 ContSters264293 Buna ziua, Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)