avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu diminuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu diminuat

Este legal ca de o perioada lunga de timp sa primesti salariul diminuat 30%?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:58, 1 Octombrie 2011
As dori sa stiu concret ce pasi trbuie sa urmam pentru a actiona in instanta institutia.Mentionez ca suntem cca 15 persoane cu studii superioare care primim intre 750 si 1000 lei, o suma umilitoare pentru pregatirea si munca depusa. Toti suntem ingineri si lucram in domeniul investitiilor.Este strigator la cer ceea ce ni se intimpla. Din pacate majoritatea se teme de pierderea locului de munca si nu discuta nimic. Este o mare nedreptate, mai ales ca unii salariati fara nici-o justificare se bucura de drepturi si recompense, sfidandu-ne pe noi cei "pedespsiti".Totul se face ostentativ.Daca se va afla identitatea mea,probabil ca voi fi si mai aspru pedepsit.
Introduceti la Tribunalul teritorial o cerere de chemare in judecata a angajatorului dvs.pt.diminuarea salariala fara temei si pt. plata tuturor drepturilor salariale care vi s-ar fi cuvenit de drept(atentie la termenul de prescriere despre care am pomenit).
Cf.Codului Muncii art.272,
Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.
Daca doriti puteti sa angajati un avocat specializat pe dreptul muncii care sa va reprezinte in instanta.
In mod clar un avocat caruia sa ii fie explicata situatia cu amanunte va va ajuta mult.
Trebuie insa sa fiti pregatiti si pentru repercursiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salariala ContSters264293 ContSters264293 Buna ziua, Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)