avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

care e procedura pentru a face plangere pt denunt calomnios? re cineva vreun model? unde se depune cererea?multumesc
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 12:32, 30 Septembrie 2011
Plangerea pentru denunt calomnios se face in baza art.222 Cod Procedura penala. In plangere se va descrie starea de fapt, cu aratarea persoanei care se face vinovata de savarsirea acestei infracrtuni si a tututor elementelor referitoarea imprejurarile savarsirii infractiunii. Plangerea se va motiva in drept pe art. 259 Cod penal care incrimineaza denuntarea calomnioasa. Plangerea se va depune la Parchetul de pe langa Judecatoria de la locul savarsirii faptei sau la Politia localitatii respective.
Domnule Prim Procuror,


Subsemnatul................................,domiciliat in....................,str..............nr.............bl............,sc...............et...............ap..........,sectorul/judetul............., CNP…., in calitate de ...............
formulez prezenta :

PLANGERE PENALA
impotriva numitului..............................,domiciliat in...................,str...................nr......bl..........et..........,ap..........,sector/judet......... ,

pentru savarsirea infractiunii de denuntare calomnioasa.

IN FAPT :

[Prezentati putin situatia si spuneti ce fapte s-au savarsit, in ce modalitate, mai exact, povestiti ce vi s-a intamplat.

Mentionati daca doriti sa va consituiti parte civila cu suma de….., pt daunele materiale si morale si de asemenea pt cheltuielile de judecata in vederea acoperirii prejudiciului suferit din urma savarsirii infractiunii de denuntare calomnioasa.]

IN DREPT:
Imi intemeiez actiunea in conformitate cu disp.art.259 alin…..c.pen si art 222 C.pr.pen

PROBE: (acte, martori etc)

Semnatura.......
data................







Domnului Prim Procuror al Parchetului...............



Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
ContSters178374, utilizator
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala ionela_mc ionela_mc Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu un model de plingere penala, deoarece sunt noua pe acest post si am fost pusa sa redectez una. este vorba de o societate ... (vezi toată discuția)
Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)
Model plangere violare de domiciliu ariana03 ariana03 buna ziua ma puteti ajuta va rog cu un model de plangere in cazul savarsirii infractiunii de violare de domiciliu. va multumesc anticipat (vezi toată discuția)